Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

3.900 θέσεις στην Δυτική Ελλάδα για την Κοινωφελή Εργασία

Μέχρι το τέλος του 2014 θα ανακοινωθούν οι προκηρύξεις για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, οι θέσεις θα απευθύνονται σε 50.000 μακροχρόνια ανέργους, ή ανέργους που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 200 εκ. ευρώ.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, αναφερόμενος συνολικά σε όλα τα προγράμματα που δρομολογεί το υπουργείο στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Σε ότι αφορά την Κοινωφελή Εργασία ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα απασχολήσει 50.000 ανέργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για πέντε ή και εξίμιση μήνες. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνουν, όπως και πέρυσι, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr, ενώ οι προκηρύξεις θα εκδοθούν ανά φορέα. Πιο συγκεκριμένα,  θα γίνει ξεχωριστή προκήρυξη και προθεσμία για τις αιτήσεις που αφορούν σε προσλήψεις στα σχολεία της χώρας ενώ διαφορετική προκήρυξη θα βγει για τις προσλήψεις με πεντάμηνα σε δήμους και Περιφέρειες.
Η απασχόληση των ανέργων θα είναι, κατά κύριο λόγο, για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για άνεργους άνω των 25 ετών και 17, 1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 427 ευρώ τον μήνα για άνεργους κάτω των 25 ετών.

Οι ωφελούμενοι από την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ:
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών όπου δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος.
Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.
Άνεργοι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.


Η κατανομή των θέσεων ανά Περιφέρεια θα είναι η εξής:
Ανατολική Μακεδονία & Θράκη: 3.500
Θεσσαλία: 4.000
Ήπειρος: 2.000
Ιόνια Νησιά: 975
Δυτική Ελλάδα: 3.900
Πελοπόννησος: 2.500
Βόρειο Αιγαίο: 900
Κρήτη: 2.750
Κεντρική Μακεδονία: 10.000
Δυτική Μακεδονία: 1.200
Αττική: 15.000
Νότιο Αιγαίο: 1.275
Στερεά Ελλάδα: 2.000

aftodioikisi.gr
google page rank