Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΥΡΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο Θυρρείου η σχολική γιορτή για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940. Την οργάνωση της σχολικής γιορτής είχαν αναλάβει οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης κι οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί. Στην αρχή μίλησε ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Σπυρίδων Καϋμενάκης ενώ εκεί βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εν Αθήναις Συλλόγου Θυρρειωτών Μωραϊτης Περικλής. Εκεί παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θυρρείου Παλούκης Χρήστος.
Με μια εξαιρετική εκδήλωση - αφιέρωμα  τίμησαν την επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ σύσσωμου του ελληνικού λαού ενάντια στους φασίστες κατακτητές το 1940 οι μικροί μαθητές του δημοτικού σχολείου. Στην αρχή ανακοινώθηκαν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες του πρώτου και του δεύτερου εξαμήνου του σχολικού έτους 2013-2014. 
Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές είπαν τα ποιήματα τους ενώ έπειτα ακολούθησε σκετς για τα ηρωικά εκείνα χρόνια. Τα παιδιά ερμήνευσαν παρά πολύ καλά τους ρόλους τους διανθίζοντας τα με πολεμικά κι αντιστασιακά τραγούδια της εποχής εκείνης από την χορωδία. Στην κατάμεστη από κόσμο και λιτά -μόνο από ελληνικές σημαίες- στολισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, δάσκαλοι, γονείς και συγγενείς των μαθητών μας ταξίδεψαν νοερά σε κείνα τα ηρωικά και δύσκολα χρόνια του πολέμου, της κατοχής και της αντίστασης σιγοτραγουδώντας οι περισσότεροι και ενθαρρύνοντας με το χειροκρότημα τους τα παιδιά που δρούσαν στη σκηνή!! Οι μικροί μαθητές πέρασαν σε όλους μας το μήνυμα!
«Η ΕΛΛΑΔΑ είπε ΟΧΙ στους κατακτητές!!» «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!»

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:


















google page rank