Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

(Γ΄ ΜΕΡΟΣ) 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ 40 (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)



Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κατούνα.  Στις 7:30 π.μ. σήμανε χαρμόσυνα η καμπάνα του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου για να τελεστεί η λειτουργία  και ώρα 10:30 έγινε η προσέλευση των Επισήμων και των Αρχών του Τόπου για να τελεστεί η επίσημη Δοξολογία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Κατούνας π. Νεκτάριο Τριάντη. Στην Δοξολογία παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δήμαρχος Στούπας Θεόδωρος, ο δημοτικός σύμβουλος Προδρομίτης Σωτήριος καθώς και η δημοτική σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας Βέμη-Καρέλου Αθηνά, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κατούνας Καφρίτσας Θωμάς και η δημοτική σύμβουλος Φραγκογιάννη Αφροδίτη καθώς επίσης και οι μαθητές και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των  σχολείων  και αρκετός κόσμος.
Στη συνέχεια, στο χώρο του Μνημείου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων από τις Αρχές του τόπου, την Αστυνομία, τα σχολεία, συλλόγους και σωματεία.
Τα στεφάνια κατέθεσαν με την ακόλουθη σειρά οι εξής: ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Θεόδωρος Στούπας, Προδρομίτης Σωτήρης Δημοτικός σύμβουλος εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Κατούνας Δημήτριος Κόκιος, ο Γυμνασιάρχης, ο Λυκειάρχης, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, ο Παναγιώτης Καλογιάννης από τον Αγροτικό Σύλλογο, ο Βασίλης Σαλαγιάννης εκπρόσωπος από τον Συναιτερισμό, ο Ευάγγελος Κουτιβής από τον Πολιτιστικό  Σύλλογος Εν Αθήναις Κατουνιωτών, η Χαλιμούδρα Αριάδνη εκπρόσωπος του Συλλόγου γυναικών, ο Αθανάσιος Νίκου από τον Αθλητικό Σύλλογο, η Ζωγάκη Αργυρώ εκπρόσωπος από τον Τοπικό  Πολιτιστικό Σύλλογο, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καφρίτσας Θωμάς, ο Μπακογιώργος Απόστολος εκπρόσωπος από τον Σύλλογο πολυτέκνων, ο Πρόεδρος Αχυρών Αχυριάτης Απόστολος, ο Πρόεδρος της Τοπ. Κοιν. Κωνωπίνας Τίγκας Χρήστος, ο Πρόεδρος της Τοπ. Κοιν. Αετού Χρήστος Ντέμος και ο Πρόεδρος της Τοπ. Κοιν. Κομποτής Λίβας Χρήστος.
Έπειτα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων και Απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τα σχολεία. 
Ενώ γύρω στις 11:00 π.μ. ξεκίνησε η παρέλαση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  που έκλεισε πανηγυρικά τις εκδηλώσεις εορτασμού ως ελάχιστο φόρο αποτίμησης τιμής σε αυτούς που μας κληροδότησαν την ελευθερία μας. 
Κάθε εθνική εορτή, όπως η σημερινή, είναι και μια ευκαιρία να θυμόμαστε, να τιμάμε και να διατηρούμε την ιστορική και εθνική μας συνείδηση, ειδικά σε περιόδους που θίγεται η εθνική μας κληρονομιά.  
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ :


























































google page rank