Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Εχει πανσέληνο απόψε και είναι ωραία…. θα τραγουδήσουν όλοι οι ρομαντικοί στις 23:12

Το δεύτερο και τελευταίο κόκκινο φεγγάρι του έτους θα είναι ορατό στις 8 Οκτωβρίου. Η ολόκληρη σεληνιακή έκλειψη θα είναι ορατή από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά.
Στην Ελλάδα το φεγγάρι θα έχει βαθυκόκκινο χρώμα το βράδυ της Τετάρτης στις 23:12, κάνοντας ακόμη πιο έντονη την πανσέληνο, που θα συνοδεύεται και από ολική έκλειψη. Το φαινόμενο θα γίνει ορατό και στον αττικό ουρανό.
Με δεδομένο ότι αυτή η έκλειψη θα συμβεί δύο ημέρες μετά το σεληνιακό περίγειο, το οποίο είναι το σημείο, όταν το φεγγάρι είναι πιο κοντά στη Γη, η NASA λέει ότι το φεγγάρι θα εμφανιστεί 5,3% μεγαλύτερο από ότι το προηγούμενο «ματωμένο φεγγάρι», στις 15 Απριλίου.
Το φεγγάρι παίρνει αυτό το χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς περνά μέσα από τη γήινη σκιά. Το πορφυρό χρώµα οφείλεται στις ακτίνες του ήλιου που διαθλώνται από την ατµόσφαιρα της Γης και συγκλίνουν πάνω στον δορυφόρο της. Στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου του 2015 θα είναι τα επόμενα «ματωμένα» φεγγάρια.
Η φωτογραφία που τράβηξε ο αστροφωτογράφος Αντώνης Αγιοµαµίτης δείχνει τις διαδοχικές φάσεις µιας ολικής έκλειψης που είχε γίνει παλιότερα και ήταν ορατή από την Ελλάδα.

www.protothema.gr/
agrinionews
google page rank