Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Με μεγάλη συμμετοχή ανταποκριτών του ΟΓΑ ολοκληρώθηκε σήμερα δεύτερη ημέρα το  1ο πιλοτικό επιμορφωτικό σεμινάριο για νέους αγρότες  που οργάνωσε ο Οργανισμός γεωργικών Ασφαλίσεων.
 Η ημέρα σήμερα ξεκίνησε με το χαιρετισμό του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου που βρέθηκε γι αυτό τον λόγο στην Λευκάδα, του δημάρχου, Κώστα Δρακονταειδή , του δημάρχου Μεγανησίου, Παύλου Δάγλα , του νέου υποδιοικητή του ΟΓΑ, Κανέλλου Τούντα ενώ συνεχίστηκε με κεντρικό ομιλητή το διοικητη του ΟΓΑ, Ξενοφωντα Βεργίνη. "Απευθυνόμαστε μέσω του κ. υφυπουργού στην κυβέρνηση για να στηριχτεί όσο γίνεται ο πρωτογενής τομέας. Αυτή η στήριξη προς το παρόν δεν είναι ορατή", είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λευκάδας.  "Αν κάνουμε ένα γκάλοπ ανάμεσά μας για την ανάγκη στήριξης των αδύναμων πολιτών το 99% θα συμφωνήσει ότι αυτό πρέπει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, την αυτοδιοίκηση και κάθε Οργανισμό που έχει μερίδιο ευθύνης. Θέλεις από την πλευρά της πολιτείας να δημιουργήσεις βιώσιμες πολιτικές με τη συνεργασία όλων και αυτό απαιτεί πραγματική οικονομία που θα στηρίξει την κοινωνική πολιτική. Αν δεν υπάρχει αυτό τότε όλα είναι εφήμερα." , τόνισε στην ομιλία του ο υφυπουργός. Τέλος ο κ. Βεργίνης απευθυνόμενος στους ανταποκριτές του ΟΓΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων μίλησε για τον εκσυγχρονισμό του ΟΓΑ αλλά και τι έχει πετύχει ο Οργανισμός τα τελευταία χρόνια .

Ο ΟΓΑ στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών, οργανώνει κατά το έτος 2014 επιμορφωτικά σεμινάρια για νέους αγρότες. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε δέκα χιλιάδες (10.000) δικαιούχους ηλικίας από 22 έως 40 ετών, άμεσα ασφαλισμένους στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στη παροχή.
Η ισχύς του προγράμματος θα είναι από 1/9/2014 έως 30/4/2015. Η διοργάνωση θα γίνει από τον Κλάδο Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ με την συμμετοχή των νέων αγροτών που θα πληρούν τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα καθώς και εισηγητών-εξειδικευμένων επιστημόνων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, που θα παρουσιάσουν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες αγροτικού ενδιαφέροντος.
Το πρώτο πιλοτικό επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Νομό της Λευκάδας τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014, στο Ξενοδοχείο Ionian Blue (Νικιάνα), με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (Καθηγητές Πανεπιστημίων και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ).

google page rank