Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΗΤΤΑ 1-0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Γράφει ο Μπαλατσούρας Αποστόλης
Την ήττα με σκορ 1 – 0 από την Κατούνα Λευκάδας γνώρισε η Πάλαιρος στον παρθενικό της αγώνα στο πρωτάθλημα της β΄ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας.  
Με την έναρξη του αγώνα και για 15 λεπτά η ομάδα της Παλαίρου ήταν πιο κινητική και είχε την υπεροχή στο παιχνίδι χωρίς όμως να κάνει κάποια αξιόλογη φάση. Στο 15΄λεπτό το Νο 10 της Κατούνας κατάφερε να φύγει στον αιφνιδιασμό και να βρεθεί μόνος με τον τερματοφύλακα της Παλαίρου. Στην προσπάθεια του να τον ξεπεράσει, έπεσε στον αγωνιστικό χώρο ύστερα από προβολή του τερματοφύλακα και η ομάδα της Κατούνας ζήτησε πέναλτι και αποβολή. Ο διαιτητής της αναμέτρησης όμως κ. Ντίτσος που ήταν πολύ κοντά στην φάση θεώρησε ότι ο τερματοφύλακας της Παλαίρου ουδεμία επαφή είχε με τον επιθετικό των γηπεδούχων και θεώρησε θέατρο το πέσιμο. 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό νέα πολύ ωραία φάση για την ομάδα της Κατούνας το σούτ της οποίας όμως αποκρούει εντυπωσιακά, ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης μέχρι εκείνη την στιγμή τερματοφύλακας της Παλαίρου Στάθης Κουνάβης. Οι δύο αυτές φάσεις αφυπνίζουν τους γηπεδούχους και έτσι μέχρι το 35΄λεπτό η Κατούνα στέκεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 35’ λεπτό όμως η Πάλαιρος με το Νο 9 Κουρκούτα Παναγιώτη, χάνει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς ο επιθετικός της, μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα πλασάρει απελπιστικά άουτ. 
Πέντε λεπτά αργότερα στο 40΄λεπτό η Πάλαιρος χάνει νέα απίστευτη ευκαιρία με τον Νο 11 Μετσόλη Χρήστο, ο οποίος στα τρία μέτρα από το τέρμα καταφέρνει να στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. 
Στο 45΄λεπτό του αγώνα ίσχυσε ο κανόνας του ποδοσφαίρου και η ομάδα της Κατούνας με τον Νο 7 και ύστερα από τραγική ολιγωρία της άμυνας της Παλαίρου κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με 1-0. Στο αμέσως επόμενο λεπτό παραλίγο ο Νο 10 της Κατούνας κ. Κατσινάς με πολύ δύσκολο σούτ από το πλάι να κάνει το 2-0, όμως η μπάλα πέρασε σύριζα από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Παλαίρου κ. Κουνάβη Στάθη.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πάλαιρος μπήκε ξανά δυνατά στο παιχνίδι, αποφασισμένη να ισοφαρίσει. Στο 65’ λεπτό η Πάλαιρος έφθασε πολύ κοντά στην ισοφάριση όμως η καρφωτή κεφαλιά του Νο 11 Μετσόλη Χρήστου πέρασε σύριζα από το κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. Στο αμέσως επόμενο λεπτό νέα χαμένη ευκαιρία για την Πάλαιρο πάλι με κεφαλιά και πάλι με τον ίδιο παίχτη. Δύο λεπτά αργότερα στο 68΄λεπτό, η ομάδα της Κατούνας που έπαιζε άριστα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, χάνει τρομερή ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, όταν ο ποδοσφαιριστής της, κ. Κατσινάς μόνος με τον τερματοφύλακα πλασάρει αλλά η μπάλα χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι και βγαίνει άουτ. 
Στα εναπομείναντα  20 λεπτά η Πάλαιρος είχε την κατοχή μπάλας, όμως προσπάθησε με ανορθόδοξο τρόπο, με σέντρες και γεμίσματα να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση. 
Η Κατούνα από την άλλη με πολλή σφιχτή άμυνα κατόρθωσε να κρατήσει την Πάλαιρο μακριά από την εστία της και με τις αντεπιθέσεις της παραλίγο να διπλασιάσει στο 85΄τα γκολ της. Στο 92΄ της αναμέτρησης, ο διαιτητής κ. Ντίτσος σφυρίζει φάουλ και δείχνει την κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της Κατούνας (που μόλις είχε μπεί ως αλλαγή) κ. Μπάλτσα για αντιαθλητικό φάουλ από πίσω, στον ποδοσφαιριστή της Παλαίρου κ. Λευτέρη Στριφτάρη από την σέντρα του οποίου έβγαιναν τετ – α –τετ, τρείς επιθετικοί των φιλοξενούμενων. Μετά από αυτό το σφύριγμα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων και ιδιαίτερα της Παλαίρου που θεωρούσαν ότι θα έπρεπε ο διαιτητής να αφήσει να συνεχιστεί η φάση καθώς τρεις ποδοσφαιριστές της ήταν σε καταφανέστατη θέση για γκολ. 
Στα επόμενα τρία λεπτά, η Πάλαιρος κατασκήνωσε μαζί με τον τερματοφύλακα της, μέσα στα καρέ των γηπεδούχων, όμως η άριστα οργανωμένη αμυντική γραμμή της Κατούνας κράτησε μέχρι το τέλος το μηδέν παθητικό στην άμυνα της. 
Μετά το σφύριγμα της λήξης ο ποδοσφαιριστής της Παλαίρου κ. Στριφτάρης Λευτέρης (που ήταν ο καλύτερος παίχτης της Παλαίρου) κατάφερε (γιατί για κατόρθωμα πρόκειται) να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα από τον (πολύ καλό κατά την γνώμη μου) διαιτητή του αγώνα κ. Ντίτσο. 
















palairosnews
google page rank