Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

"Αναμείνατε στο ακουστικό σας" για το φοιτητικό επίδομα

Χιλιάδες οικογένειες περιμένουν εδώ και μήνες να λάβουν το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ για τα παιδιά τους που... σπουδάζουν σε πανεπιστημιακές σχολές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Η υποβολή των δικαιολογητικών ολοκληρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο και οι πρώτες καταβολές των φοιτητικών επιδομάτων αναμένονταν μέσα στο καλοκαίρι. 
Σχεδόν πέντε μήνες μετά, το φοιτητικό επίδομα δεν έχει κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων, φέρνοντας σε απόγνωση τους γονείς που αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμα και τα στοιχειώδη έξοδα των παιδιών τους. 
Σε ορισμένες, μάλιστα, σχολές, δεν έχουν σταλεί ακόμα τα δικαιολογητικά των φοιτητών στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πανεπιστήμιο Πατρών όπου σημειώνονται σημαντικότατες καθυστερήσεις.
 
Την ίδια στιγμή, όσοι δικαιούχοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας Πατρών, τα τηλέφωνα είναι διαρκώς κατειλημμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του διαστήματος επικοινωνίας, με αποτέλεσμα η όποια πληροφόρηση προς τους ενδιαφερόμενους γονείς να καθίσταται αδύνατη, επιτείνοντας την αγωνία και την απόγνωσή τους. Μέσα σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, εκατοντάδες φοιτητές υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους και να επιστρέψουν στις οικογενειακές εστίες. 
Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, τα ενοίκια των φοιτητικών κατοικιών κινούνται ακόμα σε δυσθεώρητα ύψη, εξαιτίας της ανελαστικής ζήτησης, ενώ οι κενές θέσεις των φοιτητικών εστιών αποτελούν κυριολεκτικά σταγόνα στον ωκεανό. Υπολογίζεται ότι το κόστος ζωής των φοιτητών σε πόλεις μακριά απόν τον τόπο κατοικίας τους αγγίζει τα 800 ευρώ και μπορεί να ακόμα υψηλότερο σε σχολές που απαιτούν αγορά υλικών, όπως κάποιες πολυτεχνικές σχολές. Φτηνότερα ενοίκια μπορούν να βρουν οι φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ τα σκήπτρα στα τσουχτερά ενοίκια κρατούν η Πάτρα και το Ηράκλειο.
Διαβάστε περισσότερα: "Αναμείνατε στο ακουστικό σας" για το φοιτητικό επίδομα
google page rank