Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιες περιοχές της χώρας «τράβηξαν» τους Ελληνες φέτος

Επιδόσεις… πρωταθλήτριας πέτυχε φέτος η Θεσσαλονίκη, σε ό,τι αφορά στην προσέλευση των Ελλήνων για τις διακοπές τους. Η συμπρωτεύουσα παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση, στους αεροπορικά προσβάσιμους προορισμούς, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.
Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη επέλεξαν να βρεθούν το διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο, με αποκλειστικό σκοπό την αναψυχή, 28% περισσότεροι σε σχέση με το 2013. Στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών βρέθηκαν τα Χανιά, με αύξηση 12% σε σύγκριση με πέρυσι και τρίτο ήταν το Ηράκλειο όπου αφίχθησαν 11% περισσότεροι Ελληνες επιβάτες φέτος.
Τέταρτη ήταν η Ρόδος (8%) και ακολούθησαν η Μυτιλήνη (5%), η Χίος (4%), η Σάμος, η Κως και η Μύκονος (3%), ενώ κατά 2% αυξήθηκαν οι αφίξεις Ελλήνων για διακοπές στην Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα και την Καβάλα.
Η Θεσσαλονίκη ήταν πρώτος αεροπορικός προορισμός και στο συνδυασμό ταξιδιών για αναψυχή ή επαγγελματικούς λόγους, αφού η κίνηση ήταν αυξημένη κατά 30%, με δεύτερο το Ηράκλειο (12%) και τα Χανιά με τη Ρόδο να ακολουθούν (9%).
Οσο για εκείνους που επέλεξαν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων ήταν η Λάρνακα- αύξηση 10% σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι- και ακολουθεί το Λονδίνο (7%), η Κωνσταντινούπολη και η Ρώμη (5%).

Φωτογραφία: Eurokinissi

 www.iefimerida.gr
google page rank