Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΥ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ

Mε μαζική συμμετοχή αγροτοκτηνοτρόφων και πολλών εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ΟΑΣ και της ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας στη Βόνιτσα στο επίκεντρο της οποίας τέθηκαν οι τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης που εξοντώνει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και με τη συρρίκνωση της εξισωτικής αποζημίωσης την οποία δικαιούνται εξ ολοκλήρου. 
Στη σύσκεψη μίλησαν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) της Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης  και μέλος της πανελλαδικής γραμματείας της ΠΑΣΥ και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) της Αιτωλοακαρνανίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.
Ο Σπύρος Κοτοπούλης  τόνισε στην ομιλία του ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα το συνεπές αγροτικό κίνημα πανελλαδικά και στο νομό μας είχε επισημάνει τους κινδύνους που υπάρχουν για τους φτωχούς κτηνοτρόφους κάτω από τις εντολές της Ε.Ε για τον αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων (σχέδιο δράσης για τα βοσκοτόπια). Τότε κατηγορηθήκαμε από διάφορους καλοθελητές που έσπειραν τον εφησυχασμό στους κτηνοτρόφους (ότι είμαστε κινδυνολόγοι και ότι φέρνουμε καταστροφή). Τα ίδια παπαγαλάκια λένε και σήμερα ότι όλα θα διορθωθούν και ότι θα υποβάλουν διορθωτικές δηλώσεις. Για μια ακόμη φορά λένε ψέματα ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ – ΕΝΩΣΕΙΣ, Συγκυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Καλούμε τους ,φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να τους γυρίσουν την πλάτη και να βγάλουν συμπεράσματα μπροστά σε αυτή την δραματική κατάσταση στην οποία οδηγούνται οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι ιδιαίτερα ορεινών φτωχών περιοχών του νομού μας κατάσταση που τους οδηγεί στην απόγνωση και την ακραία φτώχεια, που θα επιδεινωθεί με την νέα ΚΑΠ παρά τους πανηγυρισμούς των ευρωλάγνων. 
Ο Νίκος Μωραΐτης με την σειρά του στάθηκε στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ με τη νέα ΚΑΠ 2015 - 2020, που έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά. Αυτό χρειάζεται να γίνει ξεκάθαρο πλέον και στον πιο δύσπιστο μικρομεσαίο αγρότη, χωρίς καμιά αυταπάτη για τα δεινά της πρόσδεσης στο «άρμα της ΕΕ» των μεγάλων συμφερόντων και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων, και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων». 
Ο Ν. Μωραΐτης, απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται πως η αγροτική πολιτική είναι θέμα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης, σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη σε μια ΚΑΠ που τιμωρείσαι γιατί παράγεις, που επιδοτείσαι για να ξεριζώνεις δυναμικές καλλιέργειες ή για να θάβεις προϊόντα. Όλα αυτά, τόνισε, τα λένε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που θέλουν να ενοχοποιήσουν τις ελληνικές κυβερνήσεις να βγάλουν λάδι την Ε.Ε. και να κρύψουν κατά βάθος ότι συμφωνούν με αυτή την αντιαγροτική πολιτική.
Στη συνέχεια και οι δύο εισηγητές τόνισαν ότι εάν δεν δοθεί λύση από την συγκυβέρνηση έτσι ώστε αναγνωρίσει τις εκτάσεις που χρησιμοποιούσαν για βόσκηση όλα αυτά τα χρόνια για να μη χάσει κανείς μικρομεσαίος κτηνοτρόφος τα εκτατικά δικαιώματα και επιδοτήσεις που έπαιρνε και να μην οδηγηθεί στην καταστροφή και εξαφάνιση» πρότειναν να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο την Τετάρτη 20/8 στις 11 π.μ. στο κόμβο της Αμφιλοχίας. Επίσης έδωσαν και νέο αγωνιστικό ραντεβού στις αρχές του Σεπτέμβρη στο Πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου, που δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής σε συλλαλητήριο των καπνοπαραγωγών το 1962 στο χωριό Κυψέλη της Αιτωλοακαρνανίας.







google page rank