Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Μόντε Κάρλο η Λευκάδα, 58% πάνω οι τιμές των ξενοδοχείων!

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ξενοδοχείων στα νησιά τον Αύγουστο
Οι μέσες τιμές του καταλόγου ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr για τον Αύγουστο του 2014 προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 150 διαφορετικά online booking sites. 
Τι δείχνουν; Ότι οι ξενοδοχειακές τιμές έχουν επιστρέψει στα... ύψη, κυρίως στους δημοφιλείς προορισμούς. Για να είμαστε και δίκαιοι όμως, υπάρχουν και προορισμοί όπου οι μειώσεις των τιμών στα ξενοδοχεία έχουν μειωθεί. Αλλά είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι μειώσεις αυτές.  
Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Ελλάδα είναι... πρωταθλήτρια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στις αυξήσεις τιμών στα ξενοδοχεία για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Τον μήνα που οι περισσότεροι Έλληνες πάνε διακοπές... 
Πολλοί στάθηκαν στα 402€ που σύμφωνα με τις συγκρίσεις του trivago.gr είναι η μέση τιμή ανα διανυκτέρευση στη Μύκονο (άνοδος 32%, 299€ πέρυσι) αλλά η... "βόμβα" έρχεται από αλλού και συγκεκριμένα από τη Λευκάδα με τις υπέροχες παραλίες και τα καταγάλανα νερά.  
Αύξηση 58% στο νησί του Ιονίου, με τις τιμές ξενοδοχείων να έχουν σκαρφαλώσει από τα 109€ του 2013 στα 172€ φέτος! Δεύτερη στις αυξήσεις η Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα τα Φηρά, όπου το ποσοστό φτάσει στο 47% και τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να φτάνει στα 318€ έναντι 217€ το 2013.  
Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Σκιάθος με αύξηση 34% και μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 98€ έναντι 73€ τον Αύγουστο του 2013.  
Είπαμε όμως, υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν κάνει μειώσεις. Πρώτη και καλύτερη η Αστυπάλαια, όπου οι ξενοδοχειακές τιμές έχουν μειωθεί κατά 35% και από 108€ πέρυσι φέτος είναι στα 166€. Ακολουθούν, τα Σύβοτα με ποσοστό μείωσης τιμών 22% και μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 125€, έναντι 161€ πέρυσι.

cityvoice
google page rank