Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ: Εκδήλωση τον Αύγουστο στην Πάλαιρο με θέμα: «Με τη ματιά ενός πεντάχρονου»

Βόνιτσα, Παραδείσι και Ζαβέρδα 1830-1832: «Μέσα από τη ματιά ενός πεντάχρονου….»
Η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Πληροφορικής Βόνιτσας , θα παρουσιάσει με πολυμέσα την εργασία "Με τη ματιά ενός πεντάχρονου". 
Πρόκειται για την κοινωνική ζωή της Βόνιτσας, του Παραδείσι και της Ζαβέρτας, από το 1829 εως το 1834, μέσα από την διήγηση που την συντάσσει (σε μεγάλη ηλικία), ο Σπυρίδων Μόστρας, αρχιναυπηγός του Ελληνικού Πολεμικού Στόλου.
Το 1830 ο Σπυρίδων Μόστρας πεντάχρονος έρχεται στη Βόνιτσα, ως φιλοξενούμενος του θείου του, ο οποίος από το 1829 ήταν πολιτικός διοικητής, της μόλις απελευθερωμένης Βόνιτσας.
Το 1831 εξάχρονο πλέον παιδί μετακομίζει στη Ζαβέρδα, στη πόλη την οποία ο πατέρας του τοποθετείται ως πολιτικός διοικητής.
Το παιδί γίνεται νέος, σπουδάζει στα καλλίτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, γίνεται σημαντικός παράγοντας της διοικητικής και στρατιωτικής ζωής της Ελλάδας. Γέρος πια αποφασίζει να καταχωρίσει σε γραπτά όλες τις αναμνήσεις του, μεταξύ των οποίων και τα χρόνια από το 1830 μέχρι και το 1832, που έζησε στη Βόνιτσα, στο Παραδείσι και τη Ζαβέρδα.
Η εργασία θα παρουσιαστεί από 19 σπουδαστές (οι περισσότεροι από την Πάλαιρο)  στη παραλία της Παλαίρου, την περίοδο του Αυγούστου και σε ημερομηνία που θα καθοριστεί.
aktiovonitsanews
google page rank