Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

Καλά κρυμμένο και προφυλαγμένο σε μια δύσβατη και δυσπρόσιτη περιοχή, μόλις πιο έξω από το χωριό του Μοναστηρακίου, κάπου δίπλα στο καταράκτη του Σεπετού βρίσκεται το στόμιο μιας σπηλιάς. 
Αρχικά  εκπλήττουν κάτι λιθώματα σαν τεράστιες αράβδωτες κολώνες αρχαίων ναών. 
Να είναι απομεινάρια ανακτόρων του Πλούτωνα ή βουλευτηρίου των ναϊάδων και αμαδρυάδων νυμφών? 
Αν πάλι είναι  ένα είδος  σταλακτιτών ή άλλα πέτρινα φυσικά σχεδιάσματα… Εισχωρώντας στο κατασκότεινο σπήλαιο σμήνη νυχτερίδων ατελείωτα φτερουγίζουν πάνω αδιάκοπα, ενώ στις άκρες, ιδίως στην αριστερή όπως μπαίνει κανείς, δεσπόζουν οι δαντελλωτοί σταλακτίτες!!! 
Το σπήλαιο μπορεί με τις άλλες ομορφιές του φαραγγιού ν’ αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης εξαίρετο, καύχημα και πηγή πλούτου για το χωριό. Έπειτα υπάρχουν ελπίδες να ανακαλυφθούν άλλοι χώροι με σταλακτίτες. 
Λένε π.χ.  ότι στην απέναντι κατηφοριά υπάρχει τρύπα, στην οποία έμπαιναν επί Τουρκοκρατίας οι Έλληνες και έβγαιναν ψηλά σε μία άλλη, χιλιόμετρα μακριά. Ποιος ξέρει τι κρύβεται σε τόσο κούφωμα γης??? 
Πρόσφατα το σπήλαιο επισκέφτηκε ο Σπηλαιόλογος κ. Γιάννης Ζαβιτσανάκης και από αυτόν προέρχεται το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που παραθέτουμε παρακάτω. 


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 










































google page rank