Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Πλημμύρισε από Μεσολόγγι σήμερα η καρδιά της Αθήνας!

Με διήμερες εκδηλώσεις που τελούσαν υπό την φροντίδα των Μεσολογγιτών της Αττικής ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της ηρωϊκής εξόδου του Μεσολογγίου.
Το Σάββατο έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιώτών επετειακή  ομιλία, από τον Δρα Κοινωνιολογίας της Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου, Ιστορικού και Νομικού Συμβούλου του «Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821», Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω και Μουσικολόγο, κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟ, με θέμα: «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΦΙΛΙΚΟΙ» (200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας - 188 χρόνια από την Έξοδο. Η σηματοδότηση και νοηματοδότηση στο σήμερα).
Ακολούθησαν Μεσολογγίτικα Παραδοσιακά τραγούδια, από τον συμπολίτη μας ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΟ και επετειακά τραγούδια από την ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.

Σήμερα Κυριακή τελέστηκε Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση, στη μνήμη των πεσόντων κατά τις Πολιορκίες και την Έξοδο της Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων, στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, στην οδό Αιόλου.
Ακολούθως εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας, από την διπλωματούχο Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευάννα Γυφτογιάννη.
Αμέσως μετά σχηματίστηκε πομπή προς το μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη», με την συνοδεία της Φιλαρμονικής «ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ» της Ι.Π. Μεσολογγίου και τμήματος Αη-Συμιωτών από το Μεσολόγγι, με παραδοσιακές φορεσιές. Εκεί κατατέθηκαν στεφάνια και ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.
Στις εκδηλώσεις τον δήμο εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Κασσαβέτης ενώ παρέστη και ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Τέγας.





aixminews
google page rank