Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Παρουσίαση Λευκώματος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου ΄΄ Τα Κόροντα΄΄

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 04/04/2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.30 μμ στην Στοά του βιβλίου, στην Αθήνα, η εκδήλωση- παρουσίαση του Λευκώματος η Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου  του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα». 
      Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα»,  η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)  και η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.).
Είναι ένα λεύκωμα  που μέσα από τις σελίδες του, θα γνωρίσει ο αναγνώστης πολύ καλά την Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου, θα ξεναγηθεί στο παρελθόν αυτού του ιστορικού τόπου, θα γνωρίσει πολλά ήθη και έθιμα και ζωντανεύει και δεν αφήνει να σβήσουν, η ιστορία και η συλλογική μνήμη.
Το λεύκωμα είναι αφιερωμένο ΄΄ στη Χρυσοβίτσα και στα όπου της γης τέκνα της και το έχει εκδώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου Τα Κόροντα.
Την εκδήλωση προλόγισαν και χαιρέτησαν: 
-ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου Κώστας Γεωργούλας, ο οποίος παρουσίασε τους επίσημους καλεσμένους , 
-η πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου Ελένη Σάββα  η οποία τόνισε ότι το λεύκωμα είναι ενα αριστούργημα του συλλόγου και έγινε με μεράκι, με πολύ προσπάθεια, κόπο, αλλά και αγώνα .
-Δημήτρης Στεργίου πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) που αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του Συλλόγου Χρυσοβιτσάνων, στην δράση του και στο πλούσιο έργο του.
     Την εκδήλωση συντόνισε επιτυχημένα χάρη στην πλούσια πείρα του, σε ανάλογες εκδηλώσεις ο πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε.  Παναγιώτης Κοντός, καθηγητής Πανεπιστημίου..
Εν συνεχεία έγινε η παρουσίαση του λευκώματος από τον Παναγιώτη Τρυφιάτη που μίλησε για την δράση του Συλλόγου από το ξεκίνημα του μέχρι και σήμερα και τόνισε ότι ανέπτυξε ποικίλη δραστηριότητα σε πολλούς τομείς του πολιτισμού σε όλη αυτή τη διαδρομή των 37 χρόνων όπως είναι η μελέτη των προβλημάτων του χωριού, η δραστηριοποίηση των μελών του και των χωριανών για την επίλυση τους, η μόρφωση και η άνοδος του μορφωτικού επιπέδου γενικότερα. .
      Το λόγο πήρε έπειτα ο Παναγιώτης Λαζαρόπουλος, που με την λογοτεχνική του γραφή, ταξίδεψε νοερά  τους καλεσμένους  στο παρελθόν και στο παρόν του συλλόγου.
    Στην συνέχεια το λόγο πήρε  ο δημιουργός του λευκώματος  Αλέξανδρος Σάββας ο οποίος και ευχαρίστησε τους παριστάμενους, για την τιμή που του έκαναν να παραβρεθούν στην εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος , που είναι ένα ξεχωριστό έργο , ένα δώρο τιμής και αγάπης για όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται αλλά και για όλους όσους συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια ευχαρίστησε τους χορηγούς τον κ. Απόστολο Πανταζή , Παρασκευά Κρικρή, Οικογένεια Ιωάννη Ράπτη και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αστακού (Η ΕΝΩΣΗ).
Την εκδήλωση έκλεισε η κ. Τέτη Σώλου που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια  του λευκώματος στην ομιλία της τόνισε οτι εργάστηκε αφιλοκερδώς και με μεράκι και ζήλο αγάπη προς τον Σύλλογο και το χωριό μια αγάπη που της την μετέδωσε ο Πατέρας της Αθανάσιος Σώλος που ήταν και ο πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους :
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ξηρομέρου Γιάννης Λύτρας, Παντελής Ψηλός, Βασίλειος Μουρκούσης,
Ο Πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ Πάνος Χολής, ο Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ Δημήτριος Στεργίου, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΝΣΥ Βασίλειος Μπουρνάζος , ο πρώην Γενικός Γραμματεας της ΠΑΝΣΥ Επαμεινώνδας Κάππας, το πρώην μέλος του Κ.Σ. της ΠΑΝΣΥ Γιάννης Μουρτζιάπης, ο πρώην οργανωτικός Γραμματέας της ΠΑΝΣΥ Νίκος Καραδήμας, το μέλος του κ.σ. της ΟΠΣΥΞ Μαρία Ματζάνα, οι πρώην Πρόεδροι της ΟΠΣΥΞ Νικόλαος Μήτση και Μπάμπης Κουβέλης, ο πρώην πολιτευτής Αθανάσιος Κατερινόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχοντοχοριτών Παρασκευάς Σιδεράς, ο Πρόεδρος του Συλλογου Βασιλοπουλιτών Ηλίας Κούγγελης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Στρογγυλοβουνιωτων Πηγή Χαντζή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπελιωτών Γεώργιος Τσέλιος, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών ΄΄το Λιγοβίτσι΄΄  Δήμος Κουτσομπίνας, ο Ταμίας του Συλλόγου Βασιλοπουλιτών Γιάννης Χολής, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών Διονύσης Πετρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Στρογγυλοβουνιοτών  Μιχάλης Δόσκας, και το μέλος Αναστάσιος Χαντζής, το μέλος του Συλλόγου Θυριωτών Ελευθερία Σιώζου, απο την Εταιρεία λόγου και τέχνης το Μέλος του Δ.Σ. Χρήστος Γαζέτας, ο εκδότης της Παναιτολωακαρνανικής Χρυσόστομος Πατούλας, ο Φιλόλογος Συγγραφέας Χρήστος Κορέλας, η Γενική Γραμματέας Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων  Συγγραφέων Πολυξένη Χούσα και άλλοι.
Τηλεγραφήματα έστειλαν ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωναος Πειραιά πατήρ Βασίλειος Πόπης, ο Ιερέας της κοινότητας πατήρ Φώτιος Χαντζής,  ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης , ο Πρόεδρος της κοινότητας Σπύρος Δημ. Ζορμπάς, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Χρυσοβίτσας Παναγιώτης Αυδής. 
                                        ΤΟ Δ.Σ.

Δείτε πολλές Φωτογραφίες Θεόδωρος Γεωργούλας























xiromeritis.gr
google page rank