Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η ανάπτυξη έφτασε και στην Κατούνα

Επηρεάστηκε και η Κατούνα από τον ερχομό της Μέρκελ στην Ελλάδα και άνοιξαν οι αγορές. Εκεί που δεν είχαμε φράγκο ξαφνικά γέμισε ο κόσμος χρήματα από το πρωτογενές πλεόνασμα. Για παράδειγμα στην Κατούνα δεν εξηγείται αλλιώς η μεγάλη προετοιμασία των καταστημάτων για την μεγάλη εβδομάδα. Μπορεί κόσμος να μην κυκλοφορεί, ζυμωτοί να μην κατέβηκαν ακόμα αλλά όλοι τους περιμένουν όπως την Ανάσταση.
Μας έχουν οδηγήσει στο σημείο να συμφέρει να πάμε στην Αγγλία για Πάσχα μιας και είναι μεγάλο το κόστος για τα  έξοδα βενζίνης και διοδίων αλλά εμείς επιμένουμε Ελληνικά και κατουνιώτικα.
Φυσικά μέχρι στιγμής τίποτα δεν θυμίζει το Πάσχα άλλων εποχών.
Μα δεν έρχονται και οι υποψήφιοι, που χάθηκαν όλοι αυτοί, αλλά και αυτοί που απόμειναν «δεν κερνάνε τίποτα» λέει ένας συγχωριανός.
Όλοι έχουν στρέψει τα βλέμματα τους προς την Βόνιτσα μιας και από εκεί είναι όλοι πλέον οι υποψήφιοι δήμαρχοι. «Δημαρχογέννα» η Βόνιτσα. Το χρήμα ρέει στα παράλια τι θες εσύ τώρα ορεσίβιε Κατουνιώτη, αφού ένα μόνο σκαπτικό μηχάνημα είχες και έχει ένα μήνα χαλασμένο στην Κωνωπίνα.
Στις γειτονιές οι πλανόδιοι περνούν με την σειρά ένας πίσω από τον άλλον, πρώτα περνάει ο ψαράς στην συνέχεια αυτός με τα πουλάκια, μετά ο βαρύτονος «λάδι έχω», «|όλα τα χαλκώματα αγοράζω», μέχρι και καθαριστήρια από την Αμφιλοχία και ένα σωρό άλλα, ά ρε η ανάπτυξη τι έφερε και τι θα φέρει ακόμα.
Τα χορτάρια αριστερά και δεξιά στους δρόμους κοντεύουν να γίνουν δένδρα, η συμβίωση με τα φίδια είναι αναπόφευκτη. Το εγκαταλειμμένο και πολυδιαφημισμένο δίκτυο ύδρευσης πέρασε στο χρονοντούλαπο, το μόνο που απέμεινε είναι οι χαλασμένοι δρόμοι. Τα δε κλειστά σφαγεία που πρόσφεραν τόσα στην τοπική οικονομία έμειναν και αυτά στις υποσχέσεις, τα λαμπριάτικα πρόβατα και αρνιά περνούν απέξω βελάζοντας, οι δε κτηνοτρόφοι φορτώνουν δέκα αρνιά στο αυτοκίνητο και ψάχνουν να βρουν σφαγεία στη Βόνιτσα ή αλλού και επιστρέφουν με επτά αφού τα τρία πάνε σε βενζίνη κλπ.
Το wifi δεν ήρθε ακόμα στην Κατούνα. Οι συνδυασμοί δεν έχουν κλείσει ακόμα παραμένουν ανοικτοί, γιατί θέλουν περισσότερα άτομα από τους διαμένοντες κατοίκους.
Στον πλάτανο της πλατείας στέκει κολλημένος ο Τσίπρας και καλεί τον κόσμο σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο. Τι να πεις και σαυτόν τώρα.



Καλή και πραγματική ανάσταση σε όλους

google page rank