Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Δημοτικές εκλογές: Λήγει την Κυριακή η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων

Την προσεχή Κυριακή (του Θωμά) 27 Απριλίου 2014, και ώρα 24.00 το βράδυ λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις των Δημοτικών Συνδυασμών και την επίδοση στον Πρόεδρο του αρμόδιου Πρωτοδικείου της ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ (άρθρο 19, παρ. 7 του ν. 3852/2010), όπως αναφέρεται στην επικαιροποιημένη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία εκδόθηκε.
Ενω το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, ενεργείται η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ από το Πρωτοδικείο (με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, άρθρο 20, παρ. 1 του ν. 3852/2010)
* Η δήλωση του Συνδυασμού συντάσσεται ατελώς σε απλό φύλλο χάρτου, που υπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι που τον αποτελούν, και επισυνάπτονται τα εξής δικαιολογητικά για κάθε έναν υποψήφιο:
- Για τους Έλληνες πολίτες:
α) Πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου που είναι υποψήφιοι,

β) Υπεύθυνη δήλωση του υποψήφιου, με την οποία θα δηλώνεται ότι: α) δεν έχει στερηθεί κανένα πολιτικό του δικαίωμα ή ότι έληξε η πρόσκαιρη αποστέρηση των δικαιωμάτων αυτών ή θα έχει λήξει την ημέρα της εκλογής, β) δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του τα κωλύματα εκλογιμότητας του άρθρου 14 του ν. 3852/ 2010150 και γ) αποδέχεται την υποψηφιότητά του.
γ) Αποδεικτικό είσπραξης ΔΟΥ, από το οποίο θα προκύπτει ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος έχει καταθέσει το ποσό των 100 ευρώ και ο κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το ποσό των 50 ευρώ.
- Οι υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικής κοινότητας, καθώς και οι σύμβουλοι ή ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας δεν υποχρεούνται σε κατάθεση οποιουδήποτε ποσού.
- Σημειώνεται ότι με το άρθρο 33, παρ. 1 του ν. 4255/ 2014 έχει καταργηθεί η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, προκειμένου για τον υποψήφιο σύμβουλο δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, ότι είναι κάτοικος της περιφέρειας της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, στην οποία είναι υποψήφιος.
- Στις ανωτέρω υπεύθυνες δηλώσεις δεν απαιτείται το γνήσιο της υπογραφής, εφόσον τούτο δεν προβλέπεται στις κείμενες διατάξεις, ως εκ τούτου οι ανωτέρω υπεύθυνες δηλώσεις δεν υπάγονται στις γενικές προβλέψεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.
 * * Όλη η επικαιροποιημένη ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ του ΥΠΕΣ για τις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και για όλα τα θέματα τους (αριθμός υποψηφίων, τρόπος εκλογής συμβούλων, παραδείγματα, και άλλα - ΕΔΩ -

agriniopress
google page rank