Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Η ζωοπανήγυρη

Η παράδοση συνεχίστηκε και φέτος στο Αγρίνιο, παρά το γεγονός ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι πλέον απελπιστικά μικρή, …κατά συνέπεια και η συμμετοχή των ίδιων των κτηνοτρόφων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Το έθιμο πάντως τηρήθηκε και από νωρίς σήμερα το πρωί. Όπως δεκαετίες τώρα συμβαίνει κάθε Μεγάλη Παρασκευή, κτηνοτρόφοι απ’ τη Μακρυνεία, τη Στράτου, τη Λεπενού, απ’ το Ξηρόμερο ακόμη, μετέφεραν με τα αυτοκίνητά τους αρνιά και κατσίκια στην οδό Μαβίλη, στα τραίνα, προκειμένου να τα εκθέσουν και να τα πουλήσουν ενόψει του Πάσχα.
«Κάθε χρόνο και χειρότερα», ήταν το σχόλιο που το σύνολο των κτηνοτρόφων έκαναν στο agrinioreport.com, σημειώνοντας ότι ελάχιστοι πια αγοράζουν ζωντανό το ερίφιο για τον παραδοσιακό οβελία, παρότι οι τιμές είναι οι χαμηλότερες δυνατές.
OΚαι πράγματι, σήμερα μπορούσε κανείς να αγοράσει ολόκληρο αρνάκι για πάχυνση με 20 ευρώ ή μεγαλύτερο, για σφαγή, με 50 και 60 ευρώ.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

Οι κτηνοτρόφοι, ωστόσο, δήλωναν ότι θα επιμείνουν σ’ αυτή την παράδοση, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών επί πολλά χρόνια τέτοια ημέρα βρίσκονται στην ίδια θέση και αισθάνονται υποχρέωση να διατηρήσουν ζωντανό το έθιμο.
O
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
O
O
O
O
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
agrinioreport
google page rank