Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ομιλία Κουτσούμπα στο Αγρίνιο


po-kke-omilia-koutsoumpas4Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κουμουνιστικού Κόμματος συγκεντρώθηκαν απόψε στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο για να ακούσουν την ομιλία που παρέθεσε πριν από λίγη ώρα ο Γενικός Γραμματέα της Κ.Ε.  κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.
po-kke-omilia-papanikolaou
 
 
 
 
po-kke-omilia-koutsoumpas6Στο βήμα πριν από τον κ. Κουτσούμπα, ανέβηκε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση κ. Σπύρος Κοτοπούλης, ενώ στη συνέχεια σύντομα χαιρετισμός έκανε ο  ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση κ. Τίμος Παπανικολάου. Δριμύτατη κριτική άσκησε από μικροφώνου ο κ. Παπανικολάου στη δημοτική αρχή: « Η απλήρωτη εργασία δίνει και παίρνει στον δήμο Αγρινίου. Σε έναν τέτοιο, αγροτικό δήμο, τα χωράφια δεν ποτίζονται. Το σκάνδαλο των φωτοβολαταικών είναι σε εξέλιξη. Και ο δήμαρχος στέκει παρατηρητής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου, ενώ στην ίδια κατηγορία «ακολούθων των πρακτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τις εφαρμόζουν μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση», ενέταξε και τους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους για τον δήμο Αγρινίου.
Περισσότερα και video σε λίγο.
DSCN9925
DSCN9957
po-omilia-koutsoumpa-kke2«Σπάμε τα δεσμά της Ευρωπαϊκή Ένωσης και των μονοπωλίων. Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθούν αποφασιστικά. Θα δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις», είπε ο κ. Κουτσούμπας κατά την έναρξη της ομιλίας του.
po-kke-omilia-koutsoumpas5
po-kke-omilia-koutsoumpas3Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ αναφέρθηκε στον πλούτο που διαθέτει η Αιτωλοακαρνανία, όπου όμως κυριαρχεί , όπως είπε,  η απόλυτη εξαθλίωση και η ανεργια που αγγίζει τα όρια της απόγνωσης ειδικά στους νέους:» Σε αυτό τον πλούσιο νομό, η νέα ΚΑΠ απαγορεύει την παραγωγή βασικών προϊόντων, με αποτέλεσμα τη χέρσα γη. Εδώ υπάρχει η απαξίωση και η εγκατάλειψη του συστήματος άρδευσης με ανυπολόγιστες τις συνέπειες στη γονιμότητα του εδάφους και τις ευαισθησίες πορισμένων να σταματούν μόνο στην εκτροπή του Αχελώου. Εδώ υπάρχει πλήρης υποβάθμιση του Αμβρακικού, της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, της παράκτιας αλιείας και από την άλλη μεγαλώνει η ενίσχυση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας που βασικά ανήκουν σε μονοπωλιακούς ομίλους, με κέρδη για αυτούς και ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής για τους εργαζομένους, με εξαντλητικά ωράρια και απλήρωτη εργασία. Ο νομός με τον πιο πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα, ουσιαστικά δεν αρδεύεται», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.
po-kke-omilia-koutsoumpas2
po-kke-omilia-koutsoumpas1
po-kke-omilia-koutsoumbas8
google page rank