Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΛΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ


Η Χτεσινή εκδήλωση συναυλία  από το  «ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων ετών στην Βόνιτσα. Πλημμύρισε η νήσος Κουκουμίτσα από κόσμο που ήρθαν από πολλά μέρη όπως Λευκάδα-Πρέβεζα-Αγρίνιο-Πάργα και Άρτα ΤΑ τα γύρω χωριά και αλλού για να ακούσουν και να τραγουδήσουν παρέα με το Μίλτο Πασχαλίδη. 
Η βραδιά θα μείνει αξέχαστη σε όλους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό  του Προέδρου Νίκου Λιάπη και στη συνέχεια το λόγο πήρε η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Γεωργία Τσαβαλά, που και οι δυο τους αφού ευχαρίστησαν τον κόσμο για την παρουσία του,  εξέφρασαν την αγωνία τους για την τύχη της Κουκουμίτσας και της Σάλτινης τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ τα έχει βάλει προς πώληση σε ιδιώτες και την δυνατότητα συνέχισης των εκδηλώσεων στο χώρο αυτό.
Τη συναυλία ξεκίνησε ο γνώριμος Πρεβεζάνος τραγουδοποιός Ντίνος Γιαννακός.
Στη συνέχεια ο Μίλτος Πασχαλίδης  με τραγούδια γεμάτα ευαισθησία, θυμό, τρυφερότητα αλλά και χιούμορ. Ανάμεσα στα τραγούδια που ειπε ήταν και τα δικά του τραγούδια, από τα γνωστότερα όπως τα: "Παραμύθι με λυπημένο τέλος", "Φωτιά μου", "Στα είπα όλα" μέχρι τα πιο πρόσφατα από το δίσκο "Ξένοι σ’ ένα τόπο που αλλάζει" κλπ
Γνωστός πια για την ιδιαιτερότητα των συναυλιών του, όπου τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο και η διάθεση της στιγμής τον οδηγούσε στις πιο απρόβλεπτες επιλογές, έχει ενσωματώσει στα τραγούδια του και την ελληνική παράδοση με τον πιο πετυχημένο τρόπο.
Το πλήθος σιγοτραγουδούσε μαζί του. Τι βραδιά κι αυτή.
Γύρω - γύρω στην Κουκουμίτσα τα καραβάκια, απέναντι η φωτισμένη Βόνιτσα, η θάλασσα, το σκοτάδι, τραγούδια αδικημένα,  όλα ταίριαζαν όλα ήταν μαγευτικά…
Μαζί του σε αυτό το παιγνίδι της συναυλίας  μνήμης ήταν μαζί του η Μιρέλα Πάχου με το πιάνο, το ακορντεόν και τη φωνή της, ο Δημήτρης Σινογιάννης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο, ο Ηλίας Δουμάνης στα τύμπανα και ο πάντα συγκλονιστικός Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά.
Ήταν ένα Αυγουστιάτικο ταξίδι, ένα όνειρο, «ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΛΥΠΗΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ».










google page rank