Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Εορτασμός Αιτωλοακαρνάνων Αγίων στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Βόνιτσας

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη  7η  Ιουνίου  2013

ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ

Εορτασμός Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
Την Κυριακή του Τυφλού η αγία μας Εκκλησία εορτάζει την σύναξη «πάντων των εν Αιτωλία και Ακαρνανία διαλαμψάντων Αγίων». 
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, το πρωί της Κυριακής 9ης Ιουνίου 2013, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελέσει την θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Βονίτσης. 
Κατά τις ιερές ακολουθίες θα τεθούν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών ιερά λείψανα των τοπικών μας αγίων.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 19:00’, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση κατά την οποία θα μιλήσει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος με θέμα: «Συν πάσι τοις αγίοις». 
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών της περιοχής Μεσολογγίου «ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ», πλαισιωμένη από τους μαθητές και τους πτυχιούχους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ», που λειτουργεί στο Μεσολόγγι. Την μουσική διεύθυνση θα έχει ο πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Δακαλάκης. Στο τέλος της εκδηλώσεως θα τιμηθούν Ιεροψάλτες για την πολυετή προσφορά τους.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας
 της  Ιεράς  Μητροπόλεως

google page rank