Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Έβαλαν βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού


Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού
- Είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε τηλεοπτικό σταθμό και ιστοσελίδα
- Έσπασαν τζάμια σε κοντινή πολυκατοικία από την ισχυρότατη έκρηξη στη Δάφνη
- Προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα
- Άρωμα τρομοκρατίας πίσω από την επίθεση «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ
- «Βλέπει» ομοιότητες με την επίθεση στο Mall η Αντιτρομοκρατική
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μια ισχυρή έκρηξη «ξύπνησε» το πρωί της Παρασκευής τους κατοίκους στη συμβολή των οδών Διομίδους 3 και Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη.
Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού.
Το αυτοκίνητο, μάρκα BMW, καταστράφηκε ολοσχερώς.
Η έκρηξη, που σημειώθηκε στις 04:40 τα ξημερώματα, ήταν τόσο ισχυρή που καταστράφηκε η είσοδος της πολυκατοικίας μπροστά στην οποία ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο, ενώ έσπασαν τζάμια γειτονικών σπιτιών και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.
Από τα τζάμια που έσπασαν τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα.
Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 04:15 στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Οι δράστες έδωσαν περιθώριο 20 λεπτών στην αστυνομία.
Λόγω του μικρού χρονικού περιθωρίου που είχε δωθεί, η αστυνομία δεν κατάφερε να εκκενώσει πλήρως την περιοχή.
Εξαιτίας του διπλού προειδοποιητικού τηλεφωνήματος, οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.
Επειδή όμως η βόμβα τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, είναι ανοιχτό ακόμη το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να είναι ποινικοί εγκληματίες.

Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα
Αν και λόγω της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στο αυτοκίνητο έγινε χρήση αφρού που δυσκολεύει την έρευνα των ανδρών της αντιτρομοκρατικής που προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ωρολογιακό μηχανισμό. Έμπειροι αστυνομικοί λένε στο newsit ότι πρόκειται για αρκετά ισχυρό μηχανισμό.
Εκείνο που επισημαίνουν με νόημα κάποιοι είναι πως ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη βομβιστική επίθεση μετά εκείνη στο Mall και εάν εξαιρέσει κανείς την τοποθέτηση ενός μηχανισμού στην εταιρεία κούριερ που είχε εμπλακεί στη σύλληψη μελών της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.
Παρά τη θέση της γυναίκας που μπήκε στο στόχαστρο όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι δεν πρόκειται για χτύπημα που έχει να κάνει με ποινικούς κατάδικους, αλλά για ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Άλλωστε, επισημαίνουν κάποιοι, τα όρια μεταξύ ποινικών και τρομοκρατών σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυσδιάκριτα καθώς υπάρχουν ενδείξεις συνεργασίας σε κάποια επίπεδα.
Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο πριν σημειωθεί η έκρηξη είδαν στο σημείο κάτω από τον κινητήρα του αυτοκινήτου ένα “κουτι” μέσα στο οποίο (προφανώς) είχε τοποθετηθεί η βόμβα.
Έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής λένε στο newsit ότι τα ευρήματα οδηγούν περισσότερο προς τη μεριά της οργάνωσης, της ομάδας έστω, που τοποθέτησε τη βόμβα στο Mall.
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση της επίθεσης σε βάρος του εφοπλιστή Π. Τσάκου στο κέντρο της Αθήνας. Και σε εκείνη την περίπτωση ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός, ωστόσο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν βλέπουν ότι σχετίζεται με τους δράστες της σημερινής επίθεσης.

newsit.gr
aerasnews 
google page rank