Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η χαριστική βολή!

Πήρε την έδρα και του ΤΕΙ η Πάτρα, η αρχή του τέλους για το ΤΕΙ Μεσολογγίου
Κατώτερη των περιστάσεων η πολιτική ηγεσία, δεν µπορεί να υπερασπιστεί τα συµφέροντα της πόλης
O κύβος ερρίφθη! Οι εγκρίσεις και τα συναφή δόθηκαν, το Σ.τ.Ε. απεφάνθη και η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ορίστηκε στην Πάτρα και πάει για υπογραφή στον Π.τ.Δ. Ήταν το αναμενόμενο τέλος μιας πολύμηνης, σκληρής, αλλά άνισης μάχης που έδωσαν ο δήμος, οι φορείς και οι κάτοικοι του Μεσολογγίου σχεδόν μόνοι τους.
Για το θέμα έχει χυθεί πολύ μελάνι και εκτυλίχθηκε ένα απίστευτο παρασκήνιο που άγγιξε τα όρια της γελοιότητας.
 Για το Μεσολόγγι η κατοχύρωση της έδρας δεν ήταν μόνο θέμα γοήτρου, όπως για τον Αχαϊκό γίγαντα. Ήταν ουσιαστικό καθώς η ύπαρξη της διοίκησης εδώ θα αποτελούσε ένα ανάχωμα στις αναμενόμενες στο μέλλον κινήσεις μεταφοράς των τριών εναπομείναντων τμημάτων. 

Επρόκειτο για μείζον ζήτημα γιατί η πόλη θα είχε την έδρα ενός μεγάλου περιφερειακού ιδρύματος, αρκετοί άνθρωποι θα απασχολούνταν στις υπηρεσίες του και η διοίκηση ίσως είχε περισσότερο... χρώμα από Μεσολόγγι. Μετά από την λαίλαπα κατάργησης των μισών τμημάτων, ήταν η μοναδική είδηση που θα μαλάκωνε λίγο την αίσθηση απαξίωσης του ΤΕΙ.
Η διεκδίκηση της έδρας στηρίχθηκε σε βάσιμα και ακαταμάχητα επιχειρήματα όπως η καλή οργάνωση, η υψηλή αξιολόγηση, η χρηστή διοίκηση. Όλα τα κατέρριψε όμως η ρουσφετολογική αντίληψη, η δύναμη του ισχυρού και το πολιτικό κατεστημένο της γείτονος που κάνει μια μπουκιά το αντίστοιχο Αιτωλοακαρνανικό. Επί τρεις περίπου μήνες οι Μεσολογγίτες βίωσαν την κοροϊδία και την αδικία. Διαπίστωσαν με πιο άμεσο από ποτέ τρόπο τι σημαίνει να μην έχεις δικό σου εκπρόσωπο. Ένιωσαν στο πετσί τους τα ψέματα και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα των δύο αιτωλοακαρνάνων υπουργών...

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 06/06 
google page rank