Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το πουλί!


Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ θύμισαν στους περισσότερους  άλλες εποχές. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μεταξύ σοβαρού και αστείου, μετά το «μαύρο» στις οθόνες σχολίαζαν: «Το μόνο που λείπει τώρα είναι το πουλί!», παραπέμποντας στην σχετική ξεκαρδιστική σκηνή της «Λούφας και Παραλλαγής»  του Νίκου Περάκη, της αξεπέραστης εκείνης κωμωδίας που μας παραπέμπει στις πρώτες μέρες της τηλεόρασης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όμως τα  όσα διαδραματίζονται από χθες στη χώρα μόνον αστεία δεν είναι, αφού  όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση και ειδικότερα η ΝΔ, θέλουν να μετατρέψουν την κρατική τηλεόραση σε… ΥΕΝΕΔ! 

Στα στέκια των δημοσιογράφων και όσων τέλος πάντων είχαν μια σχέση με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα τον αποκαλούσαν και όχι τυχαία… «μαμά ΕΡΤ» εξαιτίας της ασφάλειας που ενέπνεε στους εργαζομένους της, αλλά και των όσων νεοελληνικών παραδόξων την χαρακτήριζαν. Εξωπραγματικοί μισθοί και αποζημιώσεις, άφαντοι εργαζόμενοι , περιφερειακοί σταθμοί με δυο δημοσιογράφους και είκοσι διοικητικούς και τόσα άλλα. Το μαγαζί ήταν δεδομένο πως ήθελε βαθιές αλλαγές, που κανείς  δεν τις τόλμησε, υπό τον φόβο των αντιδράσεων και του κόστους.
Και ήταν η ΝΔ αυτή που πριν από μόλις δυο χρόνια έβγαζε πύρινους λόγους υπέρ της ΕΡΤ, ενώ εδώ και έναν χρόνο δεν έκανε τίποτε απολύτως για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι είναι στο μυαλό του Σαμαρά με αυτήν την αιφνιδιαστική κίνηση, που έγινε μια μέρα μετά το ναυάγιο του φυσικού αερίου. Όντας υποχρεωμένος για νέο μνημόνιο αποφάσισε να προχωρήσει σε ηρωική έξοδο; Κάνει επίδειξη πυγμής υψηλού ρίσκου για να «μαντρώσει» ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ; Θέλει να διεμβολίσει ακόμη περισσότερο τον ακροδεξιό χώρο και αναλόγως το αποτέλεσμα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές; Ή πράγματι υπό την απειλή μη καταβολής της δόσης, επιδεικνύει αποφασιστικότητα στους δανειστές απολύοντας με τη μια δυο χιλιάδες ανθρώπους;
Οι εξελίξεις τις επόμενες μέρες θα μας φωτίσουν σε πολλά από αυτά. 
Ένα όμως είναι σίγουρο. Η κίνηση του αυτή είναι πρωτοφανής για μια χώρα που θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκή. Το ξαφνικό σκοτάδι στις οθόνες και ο βόμβος στα ραδιόφωνα, δεν γίνεται να συμβαίνουν σε μια Δημοκρατία. 
Το χαλί είχε στρωθεί από πριν με άλλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και με τις επιστρατεύσεις και τώρα πλέον οδηγούμαστε σε κάτι που ο κάθε πολίτης, που έχει την ελάχιστη δημοκρατική ευαισθησία, δεν πρέπει να ανεχτεί. 
Ο Σαμαράς θα πρέπει να πάρει πίσω την βαθιά αντιδημοκρατική και επικίνδυνη απόφαση. Και αυτό θα πρέπει να του το υποδείξει με αυστηρότητα η ίδια η κοινωνία. Πριν δούμε στ’αλήθεια κανένα πουλί στις οθόνες μας!
Π.Η.Τ.
agriniopress
google page rank