Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Δεκάδες λουκέτα σε καφέ-club-ουζερί στο Αγρίνιο


Δεκάδες έλεγχοι έγιναν σε καταστήματα ( κυρίως καφέ, club αλλά και ουζερί) στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, τα οποία διέθεταν προσωρινή άδεια και πολλά από αυτά σφραγίστηκαν τις τελευταιες μέρες  εξαιτίας ποικίλων  παραβάσεων, υγειονομικών και μη . Μεταξύ αυτών ήταν χρωστούμενα δημοτικά τέλη, παράνομες επεκτάσεις αλλά και…έλλειψη τουαλέτας ΑΜΕΑ,  καθώς και αποδυτήρια προσωπικού.  Οι πληροφορίες μιλάνε για 35 περίπου επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχη του Αγρινίου.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η νέα νομοθεσία δίνει σχετικά εύκολα προσωρινές άδειες μέχρι να τακτοποιηθούν οι όποιες εκρεμμότητες, ενώ από την άλλη είναι ιδιαίτερα αυστηρή, αν δεν εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις από τους ιδιοκτήτες ώστε να αποκτήσουν μόνιμη αδειοδότηση.

Τα μαζικά αυτά λουκέτα σε επιχειρήσεις -ο αριθμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος-που μπήκαν χθες και σήμερα εγείρουν μια σειρά από ερωτήματα. Ασφαλώς από τη μια είναι εκείνοι που έκαναν τις προβλεπόμενες ενέργειες, από την άλλη η εφαρμογή του νόμου κατά γράμμα χωρίς ποιοτική διάκριση των περιπτώσεων.μάλλον δεν βοηθάει στο κλίμα αυτό της ύφεσης και της ανεργίας , όταν σφραγίζονται τόσο επιχειρήσεις με βασικές παραβάσεις, όσο και εκείνες με παραβάσεις ήσσονος σημασίας.
agrinionews
google page rank