Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣYNEXIZETAI ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ



Το έργο ξεκίνησε από τα Αχυρά το Σεπτέμβριο του 2012 και οι εργασίες του συνεχίζονται στην Κατούνα.
Αυτή τη στιγμή οι εργασίες έχουν φτάσει στην κεντρική οδό της Κατούνας έξω από το π. Δημαρχείο. Λέγεται πως θα επιλύσει και το χρόνιο πρόβλημα της ομαλής υδροδότησης του χωριού. 
Οι εργασίες αφορούν την αντικατάσταση του απαρχαιωμένου παλαιού δικτύου, το οποίο από αμίαντο  και εγκυμονούσε κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Φυσικά από την αρχή του έργου έχουν δημιουργηθεί διάφορα προβλήματα σε όλους τους δρόμους του χωριού, με σκόνες λάσπες, λακούβες κλπ.
Μια κατάσταση πολύ δύσκολη που θα κρατήσει μέχρι να τελειώσει με το καλό το έργο και πρέπει όλοι να δείξουμε υπομονή. Σίγουρα όμως από πλευράς του Δήμου η των  κατασκευαστών θα πρέπει εκεί που τελειώνει κομμάτι του έργου οι δρόμοι να πλένονται η να σκουπίζονται με τα ανάλογα μηχανήματα γιατί έρχεται Καλοκαίρι και όλοι θα περάσουμε δύσκολα, όπως περνούν και οι κάτοικοι της Βόνιτσας, που εκεί αντίστοιχο έργο έχει κρατήσει πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται. 
Ελπίζουμε στην Κατούνα να μην έχουμε τέτοια μακροχρόνια προβλήματα και το έργο να τελειώσει με το καλό και τα χρήματα να είναι αρκετά διότι όπως όλοι ξέρουμε το έργο πάρθηκε με μεγάλη έκπτωση.  
    
Ένα μικρό ιστορικό του έργου
 Το έργο «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κατούνας» προϋπολογισμού 2.956.000 ευρώ, εντάχθηκε όταν άνοιξε το ΕΣΠΑ, τον Οκτώβριο του 2011,   με έτοιμη μελέτη που είχε ο π. Δήμος Μεδεώνος και παρέδωσε στο νέο Δήμο.  Xρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και δικαιούχος είναι ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας που κατέθεσε τη μελέτη, με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.  
Με το έργο αυτό επιλύεται βασικό πρόβλημα στο εσωτερικό δίκτυο υδροδότησης της Κατούνας...

























google page rank