Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τροϊκανός έπαθε εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων


Ο 38χρονος Τζιοβάνι Καλεγκάρι επικεφαλής της ομάδας δημοσιονομικής πολιτικής της τρόικας μάλλον δεν άντεξε στην πίεση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση και υπέστη… εγκεφαλικό.

Ο 38χρονος Ιταλός είναι στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πατέρας δυο παιδιών. Υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ βρισκόταν στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Αμέσως, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου νοσηλεύεται στην Εντατική από την περασμένη Πέμπτη. Την Παρασκευή, ανέκτησε την επαφή του με το περιβάλλον και οι γιατροί θεωρούν πως έχει διαφύγει τον κίνδυνο.


Η κατάρρευσή του και το εγκεφαλικό προκάλεσαν σοκ όχι μόνο στην ελληνική πλευρά αλλά και στους άμεσους συνεργάτες του, την Eva Petrova από τη Βουλγαρία και τον Ricardo Ercol.

Ο Τζιοβάνι Καλεγκάρι (Giovanni Callegari) είναι οικονομολόγος. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, πήρε μάστερ στα οικονομικά στο πανεπιστήμιο Γουόρικ της Βρετανίας και έκανε το διδακτορικό του στο τμήματα Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου (EUI).

Δουλεύει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από το 2011, ενώ από το 2007 έως το 2011 εργαζόταν στο ΔΝΤ ως υπεύθυνος δημοσιονομικών θεμάτων με αποστολές μεταξύ άλλων στο Κονγκό.

Η ελληνική πλευρά τον χαρακτηρίζει ως τον πιο ήπιο τροϊκανό και είναι αυτός που η ΕΚΤ ανέθεσε να συντάξει τη μελέτη για το λάθος με τους πολλαπλασιαστές στο πρώτο μνημόνιο.

Πηγή: newpost.gr
ΑerasNews
google page rank