Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΙΔΡΥΘΗΚΕ «Σύλλογος Φίλων Τάκη Καρναβά»


Ιστορική ήταν η προχθεσινή μέρα για  όσους αγαπάνε τον αείμνηστο γνήσιο δημοτικό τραγουδιστή Καρναβά, καθώς ο «Σύλλογος Φίλων Τάκη Καρναβά» απέκτησε και νομική υπόσταση.
     Ιδρύθηκε λοιπόν χθες Κυριακή 14 Απριλίου στην Αθήνα ο Σύλλογος Φίλων Τάκη Καρναβά "ο Μπαρμπα Τάκης" με σκοπό να αναδείξει την ιερή μορφή του μεγαλύτερου παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιστή Τάκη Καρναβά και τη συλλογή, διάσωση, διάδοση των τραγουδιών του, ώστε να τον ακούσουν  και να τον αγαπήσουν οι νεώτερες γενιές.......
ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ
     Ξηρομερίτες και φίλοι συγκεντρώθηκαν και ομόφωνα αποφάσισαν την δημιουργία του Συλλόγου και τα παρόντα μέλη ορίστηκαν ως ιδρυτικά μέλη.
     Ο Νίκος Μήτσης διάβασε το σχέδιο καταστατικού, το οποίο έφερε στη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών Μελών και αφού τοποθετήθηκαν οι: Νίκος Κασόλας, Γιάννης Καρναβάς, Βασίλης Μουρκούσης, Θανάσης Αναγνωστέλος, Δημήτρης Στεργίου, κ.α. στη συνέχεια, εγκρίθηκε ομόφωνα και στο τέλος υπογράφτηκε από όλα τα μέλη.

ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΤΑΚΗ 

    
Στο καταστατικό του ο Σύλλογος Φίλων Τάκη Καρναβά έχει ως βασικούς σκοπούς μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
Α)-Η ανάδειξη, διάδοση και προβολή των τραγουδιών και της μουσικής του Τάκη Καρναβά.  
Β)-Η διοργάνωση εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων, συνεστιάσεων, λαϊκών μουσικών βραδιών, ημερίδων, εκθέσεων, συναυλιών και εκδόσεων σχετικά με τον Τάκη Καρναβά και τα τραγούδια του.
Γ)-Η δημιουργία μουσικής βιβλιοθήκης και η συγκέντρωση οπτικοακουστικού υλικού των τραγουδιών του Τάκη Καρναβά καθώς επίσης και της γνήσιας λαίκής Ελληνικής και παραδοσιακής μουσικής, ώστε να τον γνωρίσουν και να τον αγαπήσουν οι νεώτερες γενιές.
Δ)-Η διοργάνωση εκδηλώσεων σχετικών με τις παραδόσεις του Ξηρομέρου και η διατηρηση τους καθώς και η διάδοση της μουσικής και παράδοσης του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας.

     Μετά τη συζήτηση για την ιδρυτική πράξη του Συλλογου Φίλων Τάκη Καρναβά, ορίστηκε προσωρινό πενταμελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα και καθορίστηκαν οι ιδιότητες των μελών του, ως εξής:
    Πρόεδρος: Γιάννης Καρναβάς,  Αντιπρόεδρος: Κώστας Αντωνίου, Γραμματέας: Θανάσης Αναγνωστέλος, Ταμίας: Σπυριδούλα (Λιλή) Βαρδή και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρίνα Παναγιωτοπούλου.
   Αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν οι: Νίκος Κασόλας και Γεράσιμος (Μάκης) Ζορμπάς

     Μετά το πέρας των εργασιών του νεοσύστατου Συλλόγου, ο προσωρινός Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Γιάννης Καρναβάς, δήλωσε:
     «Πήρε σάρκα και οστά ο «Σύλλογος Φίλων Τάκη Καρναβά» και αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Είναι το αποτέλεσμα μιας επιθυμίας όλων μας. Το νέο αυτό όργανο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο πολιτιστικής προσφοράς, διατήρησης και συνέχειας της πλούσιας κληρονομιάς που μας άφησε ο Τάκης Καρναβάς. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη απέναντι στις νέες γενιές και η μεταλαμπάδευση της παράδοσης και της διάδοσης των τραγουδιών του Καρναβά, είναι υποχρέωση μας και σκοπός μας.
     Καλούμε όλους τους φίλους του Τάκη Καρναβά να συμμετάσχουν σε αυτή την κοινή προσπάθεια με γνώμονα την αγάπη μας για τον μεγαλύτερο δημοτικό τραγουδιστή που αποτελεί το πιο ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και της κοινωνίας του Ξηρομέρου, του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και γενικότερα όλων των Ελλήνων».
     Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή ευχαριστεί τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου και υπόσχεται να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης τους.
Για περισσότερες πληροφορίες και για όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου μπορείτε να απευθύνεστε:
Γιάννης Καρναβάς, τηλ: 6951709006.

























\








ΑΓΓΕΛΩ ΚΡΕΝΕΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ 
google page rank