Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Μεγάλη κινητοποίηση των Αιτωλοακαρνάνων στη βουλή ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» Μαζί τους και ο Σύλλογος Κατουνιωτών Αθήνας.


θ
Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το οποίο υποβαθμίζει το Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και το ΤΕΙ Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας Αιτωλοακαρνάνων έξω από τη Βουλή.
      Οι συγκεντρωμένοι στην αρχή συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, ύψωσαν «πανό» με συνθήματα όπως «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», «κάτω τα χέρια από το ΤΕΙ Μεσολογγίου»,  «Ισχυρό και Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας», «Η Αιτωλοακαρνανία απαιτεί και αγωνίζεται για αυτόνομο ΤΕΙ με έδρα το Μεσολόγγι» και  ακολούθησε μικρή πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την Bασιλίσσης Σοφίας (στα Λουλουδάδικα έχει τοποθετηθεί ο γνωστός φράχτης από την αστυνομία) κρατώντας στη κεφαλή της πορείας ένα λάβαρο πανό που έγραφε: «Ελευθερία ή Θάνατος».....
       Αντιπροσωπεία από τον Δήμαρχο Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, τον δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό, τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Γιάννη Μπουλέτον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, τον πανεπιστημιακό καθηγητή Παναγιώτη Κοντό, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργο Βαρεμένο, τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα τους πολιτευτές Νίκο Καραπάνο και Σπήλιο Λιβανόπέρασαν το κατώφλι της βουλής και συναντήθηκαν αρχικά με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Μπούρα και ακολούθως με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Καλαντζή στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στο σχέδιο «Αθηνά» το οποίο βάζει ταφόπλακα και οδηγεί στην ουσιαστική κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Μετά τα όσα έγιναν μέσα στην Βουλή ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης: «Οι εκπρόσωποι της επιτροπής περιορίσθηκαν σε αόριστες υποσχέσεις και γενικόλογες τοποθετήσεις, χωρίς σαφή έκφραση άποψης για το θέμα της διατήρησης της έδρας του ΤΕΙ Μεσολογγίου, που είναι το κεντρικό ζητούμενο. Ο ίδιος εκτιμά πως η συμπάθεια δεν αρκεί και για το λόγο αυτό κάλεσε όλους σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή – όπως είπε – στο Μεσολόγγι προκειμένου να αποφασισθεί η εξέλιξη και η μορφή νέων κινητοποιήσεων».
Ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός δήλωσε: «Πρέπει πια ένα κράτος για να είναι σύγχρονο να αντιμετωπίζει το ίδιο την Αθήνα με την περιφέρεια. Δεν μπορεί να διατηρούνται αλώβητα στην Αθήνα και τα πιο μικρά πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και αντίστοιχα να καταργούνται από τις άλλες πόλεις. Το σχέδιο Αθηνά είναι κομμένο και ραμμένο στα σχέδια των μεγάλων πόλεων. Καλούμε τους εκπροσώπους τους κοινοβουλευτικούς της Αιτωλοακαρνανίας να αντιδράσουν προκειμένου να μην περάσει αυτό το σχέδιο. Καλή συνέχεια στον αγώνα μας και πρέπει να πετύχουμε αυτό που θέλουμε ως κοινωνία…».






























































































































google page rank