Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Στην Πάλαιρο εφαρμόζεται ένα μάθημα κίνησης, παιχνιδιού και εξέλιξης για γονείς και παιδιά μαζί.




Ένα νέο πρωτοποριακό μάθημα κίνησης, παιχνιδιού και εξέλιξης εφαρμόζεται στην Πάλαιρο για γονείς και παιδιά μαζί.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2-4 ετών, που μπορούν να το παρακολουθήσουν μαζί με τους γονείς τους εντελώς δωρεάν!
Τα πρώτα χρονιά ενός παιδιού είναι σημαντικά ώστε να ανακαλύψουν τον κόσμο της μουσικής και του παιχνιδιού!
Ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουν να υπάρχουν και να αλληλεπιδρών με το περιβάλλον γίνεται μέσα από το σώμα και τις αισθήσεις τους!
είναι μια νέα προσπάθεια από τον Δήμο που οι γονείς την αγκάλιασαν από την αρχή και τα παιδιά έδειξαν από το πρώτο κιόλας μάθημα τον ενθουσιασμό τους!
Έτσι λοιπόν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους φοράνε άνετα ρούχα και έρχονται στο μάθημα να κυλιστούν στο πάτωμα, να πηδήξουν ψηλά, να τρέξουν, να χορέψουν και να εξερευνήσουν διαφορά ηχοχρώματα με τα μουσικά οργανάκια!
Μια ιδέα που σκέφτηκε και υλοποιεί η Δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Σερεπίσου Χριστίνα με την βοήθεια και υποστήριξη του Δήμου και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Παλαίρου Λίτου Αθανάσιου. Τέλος σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλε τα μέγιστα η δασκάλα του προγράμματος που με την αγάπη της για τα παιδιά, το μεράκι και την όρεξη να τα βοηθήσει, υποστηρίζει με άψογο τρόπο αυτή την κίνηση.












google page rank