Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ -ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20/2. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ


                                          Αγαπητοί γονείς και συμπολίτες
         Καταφεύγουμε σ΄αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας επειδή πιστεύουμε ότι η κατάσταση έφτασε στο μη παραπέρα. Η σκληρή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και των εντολέων της έχει φέρει σε απόγνωση ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους του μόχθου: τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας, άρα τα χαμηλά εισοδήματα (  μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι).
Την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν την φορτώνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι. Οι έχοντες και κατέχοντες απουσιάζουν για μια φορά ακόμη από τα δύσκολα, με αποτέλεσμα η αγορά να στενάζει από την έλλειψη χρήματος. Το διαπιστώνουμε άλλωστε μιλώντας μαζί σας καθημερινά.
               Μέσα σ΄αυτήν τη ζοφερή κατάσταση ζει και το πιο ευαίσθητο αλλά και το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας: τα παιδιά.
     Τα προβλήματα στην εκπαίδευση, έξι μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας των σχολείων, εξακολουθούν να είναι εκρηκτικά!
Πολλά σχολεία αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες λειτουργίας τους ( θέρμανση, γραφική ύλη, συντήρηση φωτοτυπικών)
Η ειδική αγωγή, η καλλιτεχνική παιδεία, η αισθητική καλλιέργεια, ο πολιτισμός, οι τέχνες είναι πολυτέλεια και πρέπει να καταργηθούν!!
    Εξαιτίας αυτού κινδυνεύουν άμεσα το Ειδικό Σχολείο Βόνιτσας και Παλαίρου.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας τα κενά σε όλη τη χώρα σε όλες τις βαθμίδες είναι 1600 και οι πιστώσεις μπορούν να καλύψουν μόλις τις 124!!!
      Σε πολλά σχολεία της περιοχής μας δεν γίνονται τα μαθήματα των αγγλικών, από την           αρχή της χρονιάς ,λόγο έλλειψης εκπαιδευτικών . Σκεφτείτε τους γονείς που δεν έχουν να πληρώσουν φροντιστήρια.
       Για την η επομένη χρονιά θεωρούμε ότι τα κενά θα είναι πολύ περισσότερα , καθώς θα υπάρξουν σχολεία που θα κλείσουν , με αποτέλεσμα πολλοί μικροί μαθητές θα αναγκάζονται να μετακινούνται, για να πάνε στο σχολείο .
Από την επόμενη χρονιά οι γονείς θα κληθούν να πληρώνουν το αντίτιμο των βιβλίων που δεν θα επιστρέφονται από τα παιδιά τους στο τέλος της σχολικής χρονιάς .
Δικαιολογημένα λοιπόν οι μαθητές θα μας κοιτάξουν στα μάτια και θα ρωτήσουν με παράπονο, με θυμό: « Γιατί σ΄εμάς; Γιατί το επιτρέψατε;»
Γι΄αυτό, τέτοιες πολιτικές  πρέπει να βρουν σθεναρή αντίσταση από όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και όλο το κοινωνικό σύνολο.
Το μέλλον που ετοιμάζουν, για τους μαθητές, τα παιδιά μας, εκείνο της φτώχειας, του ανταγωνισμού και της υποτέλειας δεν τους αξίζει και δεν πρέπει να το δεχτούμε!
Τα παιδιά μας πρέπει  με όπλο τη γνώση να μπορούν να ονειρεύονται ένα μέλλον με αξιοπρέπεια, ένα μέλλον που τους αξίζει!
Εμείς, οι δάσκαλοι των παιδιών σας, πιστεύουμε, ότι συμμερίζεστε τους προβληματισμούς μας, την αγωνία και τον αγώνα μας για μια αναβαθμισμένη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση
Εμάς θα μας βρουν αντίθετους σε κάθε μέτρο που θα ακυρώνει στην πράξη το
Δημόσιο Σχολείο, την ποιοτικότερη εκπ/ση των μαθητών της περιοχής μας και τη δημιουργία δυσμενέστερων συνθηκών εργασίας για τους εκπ/κούς.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε:
Να παράγουμε αξίες
Να διδάσκουμε ιδέες
Να καλλιεργούμε ελεύθερες συνειδήσεις και δημιουργικά μυαλά
Να παραδίδουμε στην κοινωνία σκεπτόμενους ενεργούς πολίτες
     Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πραγματικότητα, απέναντι σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν πως όλοι οι αγώνες είναι μάταιοι και πως πρέπει πειθαρχημένα και άβουλα να υποταχθούμε στην αναλγησία των ισχυρών, ορθώνουμε το ανάστημά μας ως οφειλόμενο χρέος στη νέα γενιά που διαπαιδαγωγούμε


ΣΤΙΣ 20/2 ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ 

8:30 το πρωί 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ 1ο & 2ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
google page rank