Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Αποχαιρέτα την “Αλεξάνδρεια” που φεύγει ή πάλεψε για αυτήν


Ο κύβος ερρίφθη για την “Αθηνά”:  Οι απώλειες είναι κατάργηση αυτονομίας και υπαγωγή στην Πάτρα.



Τελικά η Αθηνά είχε τρεις διαβαθμίσεις στην επαρχία: Τις μικρές πόλεις για …αυτήν όπου έπαιξε κατάργηση ( Ιόνια Νησιά, Ναύπακτος κτλ κτλ , πόλεις όπως το Αγρίνιο που η κατάργηση ήταν απλά διοικητική και φυσικά μια ξεχωριστή διαβάθμιση το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου όπου σε κάποιες μικρές πόλεις παρέμεινε η διοικητική αυτοτέλεια με επιχείρημα τα πολλά τμήματα (σαν να λέμε  έχω Μπάρμπα στην Κορώνη).
Για την Ιστορία: Δεκαετία 90 θυμίζει με τον αργό θάνατο της Οικονομικής Σχολής. Και την εν τέλει μεταφορά του στην έδρα της Νυν Περιφέρειας.
Ναι θα πείτε κάποιοι εμείς είμαστε τοπικιστές όπως επίσης για  τα σουβλάκια και οι γκαρσονιέρες.
Τέτοια όμως έχει σε όποια πόλη και να πάτε.
Και η τοπική κοινωνία: Δημοτικό Ψήφισμα κατά και μέχρι στιγμής και δηλώσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων που θα ψηφίσουν κατά του Νομοσχεδίου μόνο  από ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες μέχρι στιγμής.

Θα είχε πλάκα άραγε αν το σχέδιο Αθηνά δεν πέρναγε ένα προς ένα άρθρο ως προς κάθε εδάφιο ξεχωριστά. Τι θα έκαναν οι τοπικοί βουλευτές σε κάθε Νομό; Τότε μόνο ίσως  θα ειχαμε εκπλήξεις. Αλλιώς ναι. Θα είμαστε “λαϊκιστές” και θα βάλουμε “μέσα” το κράτος αν ψηφίσουμε το κάθε “πόλη και πανεπιστήμιο” να μείνει σε κάθε πόλη (sic).

Αποχαιρέτα λοιπόν την Αλεξάνδρεια που φεύγει με τις Διοικούσες που αλλάζαν έστω και μια μέρα πριν τις εκλογές ( θυμάστε 2009;)  και πάλεψε για αυτές πλέον όχι με ένα ψήφισμα ΝΑι η με ένα ψήφισμα ΟΧΙ αλλά με την δημιουργία αντικειμενικών προϋποθέσεων ( μεγάλη ιστορία και χιλιοειπωμένη) που να ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις.

Άγριος
agrinionews 

google page rank