Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αρχισαν οι εργασίες του Γυμνασίου-Λυκείου Βόνιτσας




Μία δεκαετία σχεδόν έχει περάσει από τον σεισμό της Λευκάδας και κανείς δεν έχει ξεχάσει τις καταστροφικές του συνέπειες ακόμα και στην πόλη της Βόνιτσας.  Εκείνος ο σεισμός άφησε πίσω του
εκτός από τις πολλές ζημιές στο νησί της Λευκάδας και την πόλη μας χωρίς σχολεία. Πολλές ήταν οι υποσχέσεις από πολιτικούς παράγοντες και μη και ακόμα περισσότερες οι διαμαρτυρίες των μαθητών, των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών για την λύση αυτού του σοβαρού προβλήματος. Κανείς όμως μέχρι πριν λίγους μήνες δεν κατάφερε να λύσει τον γόρδιο, όπως αποδείχθηκε, δεσμό της κατασκευής νέου σχολείου ή έστω της επισκευής του υπάρχοντος. 
Η προτεραιότητα που δόθηκε στο σημαντικό αυτό ζήτημα αλλά και οι σωστές κινήσεις έφεραν προ των πυλών την λύση του κτιριακού προβλήματος στη σχολική μονάδα του Γυμνασίου-Λυκείου Βόνιτσας. Δεν αρκούν οι μελέτες ούτε οι ευχές για την λύση των σοβαρών προβλημάτων αλλά χρειάζεται θέληση και εργατικότητα. 
Οι αγώνες λοιπόν όλων των μαθητών, των γονιών και των καθηγητών δικαιώθηκαν   και ο ανάδοχος έχει ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες θα έχουν περατωθεί έως το ερχόμενο καλοκαίρι και καλώς εχόντων την νέα σχολική χρονιά τα παιδιά μας δεν θα κάνουν μάθημα στα κοντέινερ. 
Η αλήθεια είναι ότι όλοι ήμασταν δύσπιστοι για τον αν θα γίνει ή όχι το έργο αυτό. Τώρα όμως περνώντας μπροστά από το σχολείο και βλέποντας την εξέλιξή του σίγουρα θα αφήσουμε τις κακές αναμνήσεις πίσω μας και θα περιμένουμε την ολοκλήρωσή του. Επόμενο στοίχημα φυσικά είναι η επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας ώστε να λυθούν τα δύο σημαντικότερα προβλήματα της πόλης μας.

e-Bονιτσα
google page rank