Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ανεκτίμητης αξίας έκδοση για το δήμο Ακτίου – Βόνιτσας


Μια εκπληκτική έκδοση από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριµνας και Ανάπτυξης του ∆ήµου Ακτίου – Βόνιτσας κυκλοφορεί ήδη, µε τίτλο: «Πόλεις και χωριά του δήµου Ακτίου – Βόνιτσας
Από την αρχαιότητα έως σήµερα». 
Συγγραφείς είναι οι Γιώργος Μπαρµπαρούσης και Ευάγγελος Κουτιβής, οι οποίοι έκαναν µια σπουδαία δουλειά παραθέτοντας σε αυτό το βιβλίο ιστορικά στοιχεία για όλες τις τοπικές κοινότητας και οικισµούς του νέου δήµου, καθώς και ένα ανεκτίµητης αξίας φωτογραφικό υλικό «Η έκδοση αυτή αποτελεί ουσιαστικά µια περιεκτική διαδροµή στην ιστορία των χωριών, µια διαδροµή που µυείται ο αναγνώστης µέσα από µια καλαίσθητη παρουσία αυτού του πολύτιµου υλικού, που φιλοδοξεί να φωτίσει το παρελθόν αυτού του τόπου, ο οποίος φαίνεται να αγαπήθηκε πολύ από το Θεό», όπως λέει και ο δήµαρχος Ν. Σολδάτος στον πρόλογό του.
Το βιβλίο προλόγισε κατά την παρουσίασή του ο Πανεπιστηµιακός Π. Κοντός, ο οποίος, αφού εκθείασε το σηµαντικό συγγραφικό έργο των δυο συγγραφέων, αναφέρθηκε στο βιβλίο λέγοντας ότι «στα πλεονεκτήµατά του επισηµαίνεται η σωστή δοµή του και η κατανοµή της ύλης, καθώς και η έγκυρη βιβλιογραφική τεκµηρίωση.
Είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείψει από καµιά συλλογή, διότι αποτελεί ένα τόλµηµα, ένα ροµαντικό εγχείρηµα της ιστορικής σύνδεσης των χωριών του δήµου, τα οποία στο παρελθόν δεν είχαν πάντα µια συνεχή συµπόρευση, αλλά κάθε ένα είχε τη δική του διαδροµή.

Βάσω Βήττα 
Εφημερίδα Αιχμή 

google page rank