Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα εισπράξετε τα χρήματα για τα φάρμακα που πληρώσατε


Διευκρινίσεις για το πώς μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, να εισπράξουν τα χρήματα που πλήρωσαν από την τσέπη τους το προηγούμενο διάστημα για τα φάρμακά τους εξέδωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος.
Συγκεκριμένα ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει πως μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες παροχών των ταμείων τους.
Τα δικαιολογητικά τα οποία καλούνται να καταθέσουν είναι τα εξής:
* Πρωτότυπη Συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου.
Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινεςσυνταγές ΕΟΠΥΥ), καθώς και συνταγές σε συνταγολόγια παλαιού τύπου των εντασσόμενων φορέων ΕΤΑΑ, ΤΑΠ –ΕΤΕ, ΤΑΠ –ΕΤΒΑ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
* Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.
* Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.
* Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται)
* Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει, επίσης, ότι στους ασφαλισμένους θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή αναφοράς του σκευάσματος μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό στη συνταγή.

Πηγή: news247.gr

google page rank