Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Επικίνδυνο… και χωρίς πινακίδες το δημαρχείο Αμφιλοχίας


Μπορεί η οικονομική κρίση να οδήγησε αναπόφευκτα σε αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών στην Ελλάδα και οι αρχές να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να «συγκρατήσουν» τα τραγικά περιστατικά, φαίνεται όμως πως ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας διακατέχεται από άλλες λογικές και ιδεολογίες. Και το λέμε όχι αυθαίρετα αλλά επηρεασμένοι από τις ίδιες τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου κ. Απ. Κοιμήση
Άς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Δημοσιογράφος της εφημερίδας Τα νέα της Αιτωλοακαρνανίας παρευρέθηκε σε πρόσφατη ημερίδα που οργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Αμφιλοχίας ΚΕΚΑΔΑ την περασμένη Δευτέρα, στο δημαρχείο Αμφιλοχίας,  με θέμα «ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου στην Πρόληψη και στη θεραπεία των ναρκωτικών».
Εκεί όπως ήταν φυσικό παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας. Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν η δημοσιογράφος ρώτησε κάποιο παρευρισκόμενο γιατί δεν υπήρχε έξω από το κτίριο του Δημαρχείου μια απλή πινακίδα με τη λέξη «Δημαρχείο» ούτως ώστε κάποιος που ήθελε να παρευρεθεί στην εν λόγω εκδήλωση ή και σε κάποια άλλη να μπορεί εύκολα να βρει το δρόμο. 
Πέρα βέβαια από τις ημερίδες και τις εκδηλώσεις μπορεί κάποιος επισκέπτης να θελήσει για οποιοδήποτε λόγο να επισκεφθεί το Δημαρχείο Αμφιλοχίας. Η απάντηση που έλαβε ο δημοσιογράφος ήταν «Δεν υπάρχει; Δεν το έχω προσέξει. Νομίζω πως παλιά υπήρχε. Ρωτήστε όμως τον Δήμαρχο, αυτός κάτι παραπάνω θα γνωρίζει».
Φανταστείτε λοιπόν να είστε εσείς ο επισκέπτης και να μη γνωρίζετε που είναι το δημαρχείο. Ακόμα και έξω από το κτίριο να είστε η μόνη πινακίδα που υπάρχει είναι αυτή του ΚΕΠ Αμφιλοχίας και μερικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Ακόμα και στην είσοδο δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι το κτίριο αυτό είναι το δημαρχείο της πόλης.
Ορμώμενος λοιπόν από τα λεγόμενα του ανθρώπου και κάτοικου της Αμφιλοχίας, η δημοσιογράφος αποφάσισε να ρωτήσει τον κ. Κοιμήση γιατί δεν υπάρχει η συγκεκριμένη πινακίδα. 


«Θα μπει κάποια στιγμή πινακίδα για να βοηθηθεί ο επισκέπτης;» ρώτησε η δημοσιογράφος. «Όχι» απάντησε ο δήμαρχος. «Γιατί;» ξαναρώτησε γεμάτο απορία η δημοσιογράφος. «Είναι ακριβή. Κοστίζει περίπου 3.500 ευρώ και τώρα έχουμε οικονομική κρίση». «Εμείς δυσκολευτήκαμε να βρούμε πάντως το δημαρχείο» αντέτεινε η δημοσιογράφος «Όποιος θέλει να έρθει μπορεί να ρωτήσει» απάντησε χαμογελώντας ο κ. Κοιμήσης. Και κάτι τελευταίο είπε η δημοσιογράφος «Γιατί δεν έχουν μπει κάγκελα στο μπαλκόνι. Είναι πολύ επικίνδυνο, φθάνουν λίγο πάνω από το γόνατο» ρώτησε η δημοσιογράφος. «Θέλουμε να βοηθήσουμε όσους θέλουν να αυτοκτονήσουν» αποκρίθηκε ο κ. Κοιμήσης . «Αυτά που λέτε μπορώ να τα γράψω» είπε τέλος η δημοσιογράφος» προσπαθώντας να δώσει μία τελευταία ευκαιρία στον δήμαρχο μήπως και αφήσει τα αστεία και αλλάξει τα λεγόμενα του. «Και φυσικά μπορείτε» απάντησε.
Φυσικά όσο και αν προσπαθήσει να καταλάβει κάποιος γιατί ο δήμαρχος αποκρίθηκε έτσι δεν θα μπορέσει να βγάλει κάποιο νόημα.  
Η θέση όμως του εκάστοτε δημάρχου πρέπει να χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα τόσο απέναντι στους δημότες της Αμφιλοχίας όσο και γενικότερα στους επισκέπτες της πόλης. Και όταν κάποιος δημοσιογράφος προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του, με αντικειμενικότητα, και δίνει το βήμα σε κάποιον αιρετό  για να ενημερώσει για κάποιο θέμα τους αναγνώστες της εφημερίδας και συνάμα πολίτες του εκάστοτε δήμου και του νομού συνολικότερα, το πράττει προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και του ίδιου του αιρετού. Γιατί έτσι ανοίγει ένας δίαυλος επικοινωνίας και ενημερώνεται ο αναγνώστης.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο δήμαρχος όχι μόνο δεν θέλησε να ενημερώσει την εφημερίδα και συνεπώς τους πολίτες αλλά προφανώς αντιμετώπισε το όλο θέμα με χαλαρότητα. Φυσικά ίσως και να μην γνώριζε ότι στο εν λόγω κτίριο πολλά χρόνια πριν (περίπου 20) είχε όντως συμβεί μία αυτοκτονία ενός ανθρώπου. 
Ως εκλεγμένος  δήμαρχος όμως έπρεπε να έχει φροντίσει για την ασφάλεια των επισκεπτών του δημαρχείου. Είτε αυτοί είναι δημότες του δήμου Αμφιλοχίας είτε όχι. Και μπορεί να μην μπόρεσε να βάλει μία πινακίδα αλλά τα κάγκελα έπρεπε να έχουν μπει προ πολλού.  
Τέλος να σημειώσουμε ότι «Τα νέα της Αιτωλοακαρνανίας» ρώτησαν επαγγελματία του χώρου για το πόσο κοστίζει μία πινακίδα για δημαρχείο και αν τα 3.500 ευρώ είναι μια λογική τιμή. Η απάντηση που έλαβαν ήταν η εξής « Περίπου στα 500 ευρώ κάνεις μία πολύ καλή πινακίδα. Τώρα αν κάποιος θέλει πολυτέλειες μπορεί να ξοδέψει και 3.000 και 4.000 χιλιάρικά». Τα σχόλια δικά σας….

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
http://anydaynews.blogspot.gr
google page rank