Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Η περιπέτεια του 32χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου από την Κατοχή


Τον Μάρτιο του 2010 ο σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού Σπύρος Λαχανάς από την Κατοχή, συνάντησε τη μοίρα του ένα μόλις τέταρτο μετά το τέλος της βάρδιας του.
Είχε την μορφή ενέδρας ενόπλων κακοποιών, που τον γάζωσαν με σφαίρες. Απ’ αυτή τη συνάντηση ο 32χρονος σήμερα Σπύρος βγήκε νικητής. Η μια σφαίρα, σταμάτησε ένα χιλιοστό από την κεντρική αορτή και βρίσκεται ακόμη εκεί. Όμως έπληξε την σπονδυλική του στήλη προκαλώντας σοβαρά κινητικά προβλήματα. Ωστόσο δεν παραιτήθηκε ούτε μια στιγμή.
Ο αγώνας δρόμου ξεκινούσε γι αυτόν από εκείνη τη μέρα και συνεχίζεται ανηφορικός μέχρι σήμερα. Αν και έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο παρά το σοβαρότατο τραυματισμό του, η πολιτεία, οι δημόσιοι λειτουργοί της ακόμη και η ίδια η υπηρεσία του τον έχουν εγκαταλείψει στην τύχη του στην πιο κρίσιμη ίσως στιγμή της αποκατάστασής του. Χειρουργεία και θεραπείες πολυδάπανες, φάρμακα και ειδική διατροφή για να καταφέρει μια μέρα να σταθεί όπως πριν στα πόδια του, κοστίζουν υπέρογκα ποσά και φυσικά είναι αδύνατο να καλυφθούν με τα 800 ευρώ βασικού μισθού.
Επιπλέον, η κατάστασή του επιβάλλει συνεχείς φυσιοθεραπείες και κινητικές αγωγές που καλύπτονται χρηματικά από δάνεια που έχει λάβει. Ο Σπύρος Λαχανάς ζητά την αυτονόητη ιατρική και φαρμακευτική υποστήριξη από το ελληνικό κράτος το οποίο υπηρέτησε για να συνεχίσει τον αγώνα του.
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ίδιος είναι δυνατός, αγνοεί τον πόνο – σωματικό και ψυχικό – ελπίζει και παλεύει μόνος με άνισους όρους. Πολλές φορές όμως αντίστοιχες συνθήκες έχουν αναδείξει μεγάλους νικητές…

onairnews.gr
aerasnews 
google page rank