Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για το 2013




Xθες συζητήθηκε και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2013.  
Έγινε μια ωραία συζήτηση με κόσμια και σωστή αντιπαράθεση και σίγουρα όσοι άκουσαν και ήταν στην συζήτηση έβγαλαν σαφή συμπεράσματα. Το ουσιαστικό είναι ότι ο Δήμος παρά τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα οικονομικά Εθνικά προβλήματα, συνεχίζει τα έργα που άρχισαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και σχεδιάζει και υλοποιεί νέα έργα μικρά και μεγάλα.  
Το λυπηρό στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ότι, καθυστέρησαν να έρθουν στην συζήτηση ή έλειπαν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι. Μπορεί να υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος αλλά σε τέτοια συμβούλια είναι απαραίτητη η παρουσία όλων των εκλεγμένων από τους.
  Η παράταξη του κυρίου Τάνταρου (έλειπε ο ίδιος λόγο ασθένειας όπως αναφέρθηκε) ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση στην συζήτηση και ουσιαστικά απουσίαζε από την συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. 
Είναι λυπηρό να μην ακούγεται η άποψη μιας παράταξης για τόσο σημαντικά θέματα,  που την στήριξε και την πίστεψε μια μεγάλη μερίδα των Δημοτών του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Είναι λυπηρό να κάνει παρέμβαση μόνο για το τυπικό της συζήτησης και όχι επί της ουσίας στο θέμα του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, επειδή η θεματολογία και ο Προϋπολογισμός πήγαν μόνο στον επικεφαλή της παράταξης στο Αγρίνιο.
 Η παράταξη του κυρίου Αποστολάκη τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να προχωρήσει με ικανοποιητικό βαθμό τα έργα και ότι , πολλά από τα έργα που γίνονται είναι έργα που ξεκίνησε και προώθησε ο ίδιος όταν ήταν Δήμαρχος.
Ο κύριος Νίκος Μωραΐτης καταψήφισε πολλά από τα σκέλη του Τεχνικού Προγράμματος και τον Προϋπολογισμό και τόνισε ότι τα προβλεπόμενα έργα είναι μόνο στα χαρτιά και ότι δεν θα γίνουν ποτέ και ότι Προϋπολογισμός ουσιαστικά δεν υπάρχει. Κατηγόρησε τις παρατάξεις που στηρίχθηκαν από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. 
Τέλος αναφέρθηκε στην στήριξη που πρέπει να έχει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση η ασθενέστερη κοινωνική τάξη που έχει πληγή από τα σκληρά οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης.
Ο Δήμαρχος και οι υπεύθυνοι Αντιδήμαρχοι που μίλησαν αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και προέρχονται από την αδιαφορία του κράτους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τόνισαν ότι παρά τις αντιξοότητες και της δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν και κάνουν έργα και σχεδιάζουν έργα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του Δήμου  Τέλος τονίστηκε ότι προσπαθούν όσο μπορούν και με διάφορες ενέργειες, που κάνουν αυτό τον καιρό ,στηρίζουν όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Τελικά από την ενημέρωση που έχουμε όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2013 που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με την απουσία και του ανεξάρτητου κυρίου Στούπα Θεόδωρου 
Κ.Ν. 
google page rank